VELIKA SOBOTA

Ezk 36,16-28

Dam vam novo srce in novega duha denem v vašo notranjost.
Odstranim kamnito srce iz vašega mesa in vam dam meseno srce.
Svojega duha denem v vašo notranjost in storim,
da se boste ravnali po mojih zakonih,
se držali mojih odlokov in jih izpolnjevali.

Danes naj bi bila tihota. Gospod je v grobu. Njegova smrt je naša zasluga. Njegova žrtev je bila zaradi nas, da nam ni treba več prinašati žrtve. Gospod je to naredil za nas. Da vsem da novega duha in novo srce. Da iz nas odstrani kamnito srce. Gospod nam obljublja novo deželo in novo življenje. Gospod, prosim te, odstrani iz mene to kamnito srce, da bom živel po tvoji volji, da bom pričeval zate in slavil nebeškega Očeta.

En odziv na “VELIKA SOBOTA”

 1. Dopolnjeno je….
  Danes je dan, ko lahko ob neizprosni tihoti groba pogledamo v svoja srca…, se z iskrenostjo zazremo v mesta svojih lastnih grobov…in pokopališč.

  Kje je moje srce?

  Zaznamovano z ranami, s krivdo obsodbe, z zapuščenostjo, omejenostjo, bolečinami, z grehom – svojim lastnim in tujim….

  Zakaj je tako moj Gospod?
  Zakaj je ” moralo” biti tako…? Zakaj…Gospod?

  Gospod, danes Te iz globine duše, ko nemo, povsem brez besed, stojim pred Tvojim in svojim grobom…, prosim za usmiljenje….Moj grob…je Tvoj grob. Pokopališče moje ne- ljubezni, opustošenja, napačnih izbir, odločitev, poti, nezmožnosti……
  Odpusti mi!!!!!
  Usmili se me in mi odpusti vsakršno zavoženost, zakrknjenost in zagledanost v greh.
  Ustvari mi novo srce!
  Staro naj umre in ostane v tem grobu….

  “Dopolnjeno je”, mi šepečeš…”Umiri se moj otrok, ne joči in ne žaluj…Odpri mi znova svoje srce, podaj mi svojo roko in greva tiho naprej, samo naprej. Uči se iz svojih zmot…, a upri svoj pogled naprej, v pot pred seboj, v pot pred nama….Kajti že jutri bo novo Jutro, nov dan,…ki sem ga ustvaril tudi zate! Veruj, zaupaj, moj pogled ostaja uprt vate…, nosim te na svojih prebodenih dlaneh. V svojem prebodenem srcu, prepolnem ljubezni…Nikoli, slišiš- nikoli te ne bi zapustil! In tudi, ko se moje prisotnosti nisi zavedala, sem hodil s teboj, jokal in žaloval, trpel s teboj, nosil s teboj tvoje križe, daroval svoje življenje zate…in za tvoje brate, tudi za tiste, ki potrebujejo tvojega odpuščanja….
  In kadar ti je šlo dobro, sem se veselil zate in s teboj, tudi, če si kdaj pozabila biti hvaležna…

  Začniva znova otrok moj…, začniva znova!
  Glej, dam ti novo, spremenjeno srce…, takoj, ko se odločiš in odložiš starega, takoj, ko se odpreš moji milosti, sprejmeš moje odpuščanje in sočutno ljubezen…. Uči se usmiljenja od mene…, vstani in hodi! Hočem, bodi ozdravljena! Sprejmeš vse to? Hočeš sprejeti?
  Če mi zares hočeš podati roko in mi slediti…veruj in zaupaj…že danes oživi v tebi slutnja in upanje jutrišnjega, Novega Jutra in dne!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.