PONEDELJEK V VELIKONOČNI OSMINI

Mt 28,12-13

Ti so se s starešinami zbrali,
se posvetovali in nato dali vojakom mnogo denarja z naročilom:
“Recite: ‘Njegovi učenci so prišli ponoči
in so ga ukradli, ko smo mi spali.'”

Kako sprevržen je lahko človek! Ko so farizeji videli, da so se izpolnile Jezusove napovedi in da so oni “potegnili ta kratko”, so se še bolj zakrknili in najlepšo resnico skušali prikazati kot najgršo laž in prevaro – pa čeprav za ceno lastnega odrešenja.

En odziv na “PONEDELJEK V VELIKONOČNI OSMINI”

  1. Resnica vselej najde svojo pot…in pride na dan. Tudi po dvatisoč letih zanikanja in truda, da bi prikrili ali celo uničili resnico o Jezusovem obstoju, delovanju, o njegovem življenju in njegovem sporočilu…, to ni uspelo in ne bo nikoli uspelo. Tudi, če je zaradi te resnice teklo že mnogo krvi mučencev….
    Dejstva so, da je naš Gospod tretji dan, kot je bilo napovedano in kot je sam napovedal,resnično od mrtvih vstal, da se je prikazal ženam in učencem, da je pod podobo kruha in vina navzoč med nami, da On živi in da je Njegova Beseda živa, da nas mnogo kristanov v to trdno veruje…Da smo mnogokrat v življenju občutili Njegovo navzočnost….in še mnogo tega bi lahko naštevali.

    Zato me laži sprevržencev ne morejo prizadeti, premotiti ali omajati moje vere in zaupanja v Boga…Bolj me bolijo nezanesljivost, zla dejanja in hudobije tistih, ki po drugi strani trdijo in zatrjujejo, da s(m)o njegovi učenci…..

    Zato, usmili se nas in nas spreobrni, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.