ČETRTEK V VELIKONOČNI OSMINI

Lk 24,36

Ko so pa o tem govorili,
je Jezus stopil v sredo mednje in jim rekel:
“Mir vam bodi!”

Jezus še danes deluje in je sam živo prisoten med ljudmi, ki se zbirajo v Njegovem imenu. Prihaja tja, kjer je strah, dvom, žalost, sovraštvo, trpljenje in to preustvarja v vero, pogum, veselje, upanje, ljubezen; trpljenje pa poplemeniti, da obrodi dragocen sad.

En odziv na “ČETRTEK V VELIKONOČNI OSMINI”

 1. Tolikokrat se sprašujemo…in si nekako le stežka odgovorimo na vprašanje: zakaj Bog dopušča topljenje, zakaj vse to…?… Kako težko ali pravzaprav nemogoče je na vprašanje in krik:”zakaj???” odgovoriti materi, ki ji je umrl otrok…Ali možu, ki mu je umrla ljubljena žena…, ali, če pomislimo na boleče in tragične življenjske izgube vseh vrst, ki nas ne le zaznamujejo, ampak nam vsem spremenijo življenje in pogled na življenje,smisel življenja…pa temeljne cilje in vrednote,pogled na svet….

  Kjerkoli in v čemerkoli se že nahajamo, zaupajmo, da tudi za nas pride tisti Tretji dan….Kakor sonce zaide, bo enkrat znova vzšlo….To nam zagotavlja Jezus.

  Morda res ne bo več nikoli tako, kot bi si želeli predstavljati ali upali sanjati, kajti v resnici na mnoge stvari in dogodke ne moremo kaj dosti vplivati….A življenje gre naprej, ves čas prinaša novo…
  Skozi preizkušnje in viharje življenja, konec koncev tudi celo skozi umiranje…pa notranje rastemo,zorimo in dozorevamo in v sebi zremo drugi, drugačni svetlobi naproti. Tam nas čaka Jezus.

  Zato nam v našem pomanjkanju vere, tudi v naši neveri in nemoči, v bolečini trpljenja in preizkušenj pravi: “Mir vam bodi!”

  Verujmo,zaupajmo… skušajmo ne izgubljati vere, ampak vztrajati na poti dobrega in se v sebi truditi, da znotraj sebe gradimo drugačen mir in mnogo večje upanje…kot ga ponuja ta svet.
  Mir v duši namreč ne pride sam od sebe in je daleč proč od kake ravnodušnosti ali neobčutljivosti…, ampak ga je z vztrajno usmerjenostjo v dobro, vsem preizkušnjam navkljub, potrebno graditi na temeljih, ki nam jih daje Jezus, zaupanje in vera Vanj.

  In ni naključje, da na steni visi križ….., kot tudi ni naključje, da sonce vedno znova vzhaja in zahaja…Jutri bo spet nov dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.