SREDA 2. VELIKONOČNEGA TEDNA

Jn 3,16-21

Obsodba pa je v tem,
da je prišla luč na svet,
pa so ljudje bolj vzljubili temo kot luč,
zakaj njih dela so bila hudobna.

Ob teh Jezusovih besedah nas mora vedno znova zaboleti: ne moremo, da se ne bi prepoznali. Kako radi sprejemamo kompromise, v imenu svojega udobja, pa v imenu ljubega miru, da nam ne bi bilo treba prenašati posmeha ali nasprotovanja drugih… Kako se ob živi luči, Jezusu, ki je tukaj med nami, odločam jaz? On je tako korenit, tako dokončen, da ne dopušča sprenevedanja – če ne stopiš za njim, če ne delaš z njim, si že proti njemu. Je moje srce tako čisto, da sprejema Jezusa na vsakem koraku. Ali pa se počutim pred njim preveč umazanega in si ne upam predenj!
Tu se splača tvegati!

En odziv na “SREDA 2. VELIKONOČNEGA TEDNA”

  1. Tudi če bi bilo moje srce “gobavo”, naj se obrne k njemu in ga prosi usmiljenja: “Gospod, zavedam se svojih zablod in grehov in jih obžalujem…Očisti me s svojo milostjo Gospod, saj verujem v Tvoje usmiljenje in v Tvojo brezmejno ljubezen…Daj mi moči in poguma, da bom znal, zmogel in hotel zaživeti drugače!”

    Gospod se veseli vsakega spreobrnjenega grešnika. ON nas more in nas hoče očistiti! Če le jaz in ti to želiva z vso iskrenostjo. Četudi bi bili zaradi svoje grešnosti polni sramu pred seboj in Njim…, On je ozdravljal, ozdravlja, odrešuje, odpušča, očiščuje sleherno krivdo in rano, zaupajmo Mu.

    Stopimo iz teme k Luči, sledimo ji…in vse, prav vse bo drugače.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.