PETEK 2. VELIKONOČNEGA TEDNA

Apd 5,34-42

Ti pa so izpred velikega zbora odhajali veseli,
da so bili vredni trpeti zasramovanje za Jezusovo ime.
In niso nehali v templju
in po hišah vsak dan učiti
in oznanjati Jezusa Kristusa.

Gorečnost apostolov nas spet preseneča: VESELI da so bili, ker so jih pretepli. Ali sem pripravljen v svoji veri prestati tudi kakšno preizkušnjo, ali pa se ustavim, takoj ko zmanjka spodbud od zunaj. Ali sem ponosen na zaupano mi službo in poslanstvo oznanjanja evangelija ali pa mi je to samo tako, za mimogrede, da se lahko počutim višjega od drugih? Bi šel za Jezusa do konca? Kako bi to storil tukaj in sedaj?

En odziv na “PETEK 2. VELIKONOČNEGA TEDNA”

  1. Iti za Jezusom do konca…pomeni ljubiti in živeti Evangelij. Biti pri tem iskren, predan, pravičen in dosleden, truditi se za to, kljub mnogim oviram, ki lahko pridejo na pot…., a resnična ljubezen je iznajdljiva, dobrotljiva, se ne ponaša…..Vedno najde pot in izhod. Jezusova prva zapoved je ljubezen.

    Ko izkazuješ ljubezen sočloveku, ga nikoli ne ponižuješ, nisi vzvišen nad njim in ne oddaljen, ne zapuščaš ga v stiski….(ker to potemtakem ni ljubezen…;tudi,če sestra ali brat ne živi ravno po tvojih merilih). Izkazati ljubezen pomeni biti blizu, “tukaj sem zate, moreš se zanesti name, kadarkoli…” – konkretno takrat, ko me potrebuješ, pomemben, pomembna si mi, ni mi vseeno kaj in kako je s teboj;… biti odprt, prizanesljiv, usmiljen, dobrohoten, dobronameren…, priti človeku v stiski, še posebej, če te prosi za to…naproti. Ljubiti pomeni tudi imeti-vzeti si čas za bližnjega, mu p r i s l u h n i t i….

    Učenci so se z veselim srcem darovali za Boga, za Jezusa…in za bližnjega.
    Kljub temu, da so zato morali tudi kaj pretrpeti…Kaj pa jaz? Kolikšna je meja…mera moje ljubezni?
    Le besede niso dovolj…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.