SOBOTA 2. VELIKONOČNEGA TEDNA

Jn 6,19-21

Ko so imeli za seboj kakih petindvajset do trideset stadijev vožnje,
so videli Jezusa, kako hodi po jezeru in se bliža čolnu.
Ustrašili so se, on pa jim je rekel: “Jaz sem. Ne bojte se!”
Hoteli so ga vzeti v čoln,
a se je čoln takoj znašel pri obrežju, kamor so pluli.

Ko je preteklo že kar nekaj let našega življenja, počasi pozabimo, da smo bili obliti z živo vodo Božje ljubezni. V nas se naseli strah in obup. Takrat prihajaš, TI, moj Jezus, in nas potolažiš, kakor apostole: “Ne bojte se, jaz sem s vami! Zaupajte in verujte!” Hvala Ti za Tvojo navzočnost in spodbujanje. Brez Tvojih nenehnih pobud bi bili na življenjski poti res osamljeni in izgubljeni. Ostani z nami vse dni!

En odziv na “SOBOTA 2. VELIKONOČNEGA TEDNA”

 1. V življenju človeka je le malo stvari in dogodkov tako jasnih in zanesljivih kot to, da se je rodil in da bo nekega dne umrl.
  In pri tem nihče od nas tudi ne ve, koliko časa no vmes…, koliko trenutkov in koliko časa nam bo darovanega, da izpolnimo svoje dneve…, na tak ali drugačen način.
  In s čim jih bomo napolnili…z ljubeznijo in ustvarjalnostjo… ali odtujenostjo ali celo s sovraštvom in razdiralnostjo ali s čim tretjim?
  Lahko jih bomo sicer tudi večino preživeli v sreči, blagostanju, v sožitju s seboj in bližnjimi, morda pa zelo nesrečno… A le malo je takih ljudi, posameznikov, ki jim je šlo skozi življenje vse gladko in prav, vse po načrtih in se jih neke vrste stiska ali trpljenje nikoli ni dotaknilo…Če se ni prav njih osebno pa se je zagotovo koga, ki je bil njihov bližnji ali pa so ga od kod poznali…

  Torej, verni ljudje smo zagotovo v veliki prednosti…Saj verujemo v Boga, v Njegovo čuječe oko nad nami, v Jezusa Kristusa, v moč Svetega Duha,v svete zakramente, v varstvo angelov, v priprošnjo Matere Božje in vseh svetnikov…in ne nazadnje tudi v neumrljivo dušo in v večno življenje…

  Zares verujemo?

  V kolikor je odgovor: “da”,… česa bi se torej lahko bali?
  Kajti tisto kar človeka v bistvu najbolj ogroža, je znotraj njega…Ko se sol spridi in ko se Luč ugaša…Ko sede v nas tema…..,greh, strah in obup…..
  Takrat pridi in nas (od)reši, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.