SREDA 3. VELIKONOČNEGA TEDNA

Jn 6,37.40

Vse, kar mi da Oče, bo prišlo k meni;
in kdor pride k meni, ga nikoli ne bom zavrgel.
Volja mojega Očeta je namreč, da ima vsak,
kdor gleda Sina in veruje vanj, večno življenje.

Jezus je obljubil, da ne bomo nikoli več lačni in žejni, ko bomo prišli k njemu. Če to drži, zakaj se posvetne skušnjave zdijo tako privlačne? Nam Jezus ni dovolj? Seveda nam je! Jezus je v resnici vse, kar potrebujemo za izpolnjeno življenje. Žal pa smo slabotni in krhki. Imamo grešno naravo. Poželjivost – nagnjenju k zlu nosimo v sebi. Jezus nam je obljubil, da bo vedno z nami, zlasti kadar nas bodo mikale skušnjave.
Gospod, napolni nas s svojo čudovito navzočnostjo in življenjem!

En odziv na “SREDA 3. VELIKONOČNEGA TEDNA”

 1. Žeja? Lakota?
  Ni izvira ali studenca, ki bi mogel bolj napolniti, napojiti človekovo dušo, kot Božja Beseda. In ni hrane, ki bi nas bolj duhovno nahranila kot vera v Boga. Od Njega pa tako ali tako izvira sleherni dar, sleherna dobrota, lepota, čista ljubezen, spoznanje, moč in modrost…Vsi darovi in sadovi Svetega Duha…Najprej pa seveda življenje samo… dar življenja!

  Jezus nam kaže pot, način, vsebino…,kako rasti v spoznanju in modrosti, kako prav izpolniti življenje,kako ubirati prave stopinje vse do Cilja.
  Ker ve, da smo ljudje bitja odnosov, bitja odvisna od čutil in zaznav, poleg duha in duše tudi snovna (telesna) bitja, nas hrani tudi na druge načine….Ljubi nas v tolikšni meri, da nam (dvomljivcem in tolikokrat slabičem…) vedno znova daruje celo svoje snovno -in duhovno obenem – telo…! Kolikokrat le želimo, moremo ali hočemo, se lahko dotaknemo in zaužijemo to sveto hrano.

  In ko se, ob Njegovi roki in opori počasi izurimo, spozna(va)mo kako se upirati in dokončno upreti napačnim navezanostim in skušnjavam, ki nam hočejo ogroziti ali celo izničiti naša prizadevanja, naš trud, naše napore in cilje…in tedaj vemo, da smo na pravi poti.
  Pot je res nepredvidljiva, ovinkasta, včasih zagonetna, padci in zdrsi znajo biti zelo boleči, mnogokrat nemočni in prestrašeni naredimo tudi korak nazaj….Toda vredno se je boriti, vredno je slehernega napora, kajti na Cilju nas čaka Božje naročje.
  Na Cilju nas čaka Jezus.
  Kaj bi mogli želeti več od tega kot bivati z Njim?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.