PETEK 6. VELIKONOČNEGA TEDNA

Apd 18,9b-10a

Ne boj se, ampak govori in ne umolkni!
Kajti jaz sem s teboj
in nihče se te ne bo dotaknil,
da bi ti storil kaj hudega.

Temeljna drža vsakega kristjana, ki je poklican, da pričuje za Kristusa z besedo in življenjem, je popolna predanost Kristusu Jezusu in zaupati v njegovo pomoč. Prerok je namreč le orodje v Božjem odrešenjskem načrtu, Božja milostna beseda pa je tista, ki resnično preobraža naša srca. Le tedaj, če bomo ohranjali to držo predanosti in zaupanja, bomo mogli vztrajati kot ponižni služabniki Besede (velikonočni pričevalci) tudi takrat, ko bomo doživljali osebni neuspeh, razočaranje in žalost.

En odziv na “PETEK 6. VELIKONOČNEGA TEDNA”

 1. Gospod, spreminjaš me…, in oblikujejo me dan za dnem tudi stiki in druženje z ljudmi, ki jim zaupam, jih cenim in jih imam rada. A žal pa me obenem zaznamujejo in me na svoj način oblikujejo in počasi spreminjajo tudi tisti, ki se tako ali drugače spravljajo name ali so me že kdaj prej ranili,prizadeli, mi storili neko krivico…

  In zato je poleg veselja v meni tudi žalost, poleg optimizma tudi pesimizem, poleg zaupanja tudi nezaupanje, poleg želje in hrepenenja po srečanju in bližini…tudi strah pred tem in umikanje, poleg besede tudi molk in še več neizrečenih besed.

  Zdi se mi celo, da ko ne morem več zaupati določenim ljudem, obenem tudi manj zaupam Tebi in vate! In to me boli in včasih vse bolj oddaljuje in odtujuje celo od Tebe…
  In če nimam, če in ko ne čutim več Tvoje bližine, ko ne prepoznam več Tvojega obličja in dotika po ljudeh…, tedaj mi zmanjkuje smisla, sem kot drevesce brez pravih in močnih korenin…, kot rastlina brez sonca,hrane in vode.
  Kaj naj tedaj storim, o Gospod?
  Kako naj se upiram sovražnemu vetru in ujedam, ki si hočejo prisvojiti svoj prostor na krhkih in šibkih vejah mojega drevesa?
  Kličem Te o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.