SOBOTA 6. VELIKONOČNEGA TEDNA

Jn 16,23b-24

Resnično, resnično, povem vam:
Če boste kaj prosili Očeta v mojem imenu, vam bo dal.
Do zdaj niste ničesar prosili v mojem imenu.
Prosíte in boste prejeli, da bo vaše veselje dopolnjeno.

Jezus je s svojo smrtjo zmagal nad hudičem. Ker je Jezus vstal od mrtvih, je premagal smrt in s tem hudiča, kajti smrt je po hudičevi nevoščljivosti prišla na svet (Mdr 2,24). Sveti Duh nas bo uvedel v vso resnico, kar pomeni, da nas bo razsvetljeval, da bomo prav razumeli Jezusove besede, ne pa resnic, ki jih Jezus ni povedal. Ob pomoči Duha bomo iz Jezusovih besed črpali pobude in usmeritve za svoje življenje.

En odziv na “SOBOTA 6. VELIKONOČNEGA TEDNA”

  1. Gospod, danes Te prosim…Ozdravljaj moje,usmiljeno ozdravljaj naše rane… Pomagaj nam odpreti ušesa za razumevanje Tvoje besede in oči duha, da bomo tudi v slabih trenutkih, posebno takrat, ko v preizkušnjah življenja opešajo naše moči, mogli verovati in vztrajati v veri.
    Še posebno takrat, ko se zdi, da izgubljamo ljubezen, veselje do življenja, moči…,Tebe in sebe…,da bi znova znali in zmogli prepoznavati Tvojo navzočnost, Tvojo zvesto in ljubečo prisotnost v svojem življenju.
    Pošlji nam svojega Svetega Duha…, čeprav se ne čutimo vredne in v resnici nismo vredni, a v meni ostaja in živi vera v Tvoje usmiljenje. Da se bomo z večjo, s Tvojo močjo in pomočjo mogli bojevati s silami zlega.

    Prosim in kličem Te, o Gospod…, Ti veš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.