SREDA 7. TEDNA MED LETOM

Mt 16,13-19

“Tedaj jih je Jezus vprašal:
‘Kaj pa vi pravite, kdo sem?’
Spregovoril je Simon Peter in rekel:
‘Ti si Kristus, Sin živega Boga!'”

Peter kot prvi Kristusov namestnik in učitelj svete Cerkve postane prva priča in učitelj Kristusa, ki se je daroval za naše odrešenje in kot Dobri Pastir varuje svojo čredo. Ko mu zaupa skrb za svojo čredo, je njegova naloga in naloga vseh oznanjevalcev ta: “Pastir ljubi svoje brate in sestre in mnogo moli za ljudstvo” (odpev iz molitvenega bogoslužja). Molitev naša vsakdanja je sila, ki spreminja svet!

2 comments on “SREDA 7. TEDNA MED LETOM
 1. Sonja Lomovsek pravi:

  Tudi, ko sama ne zmorem in ne znam več prav moliti, Te prosim Gospod, naj Tvoj Duh, Sveti Duh moli z menoj in zame…Pa tudi za vse tiste, ki so mi zaupani, za vse pozabljene, v stiskah, v sebi samotne in ranjene.

  Gospod, danes Te prosim tudi za pastirje, ki ne zapuščajo svoje črede, svojih ovčic…Pa tudi za tiste, ki so morda to storili.
  Bodi jim zgled in moč. Kot Ti vztrajaš v zvestobi in ljubezni in ne zapuščaš ne pastirjev, kot tudi ne ovčic…..
  Kajti dandanes nanje, na oboje, preži mnogo volkov. In volkovi niso nekje v oddaljenem kraju, temveč med nami in sredi nas, spretno zakriti in prikriti….
  Gospod, varuj nas vsega hudega, kar ubija srce, dušo, duha in razum.

 2. Sonja Lomovsek pravi:

  Gospod, tudi ko več ne znam in ne zmorem prab moliti, naj Tvoj Duh, Sveti Duh moli zame in z menoj…In tudi za vse pozabljene, za vse, ki so mi zaupani, za strte, samotne, zapuščene in ranjene….
  Danes pa Te še posebno prosim za vse pastirje, za Tebi zveste pa tudi za vse tiste, ki so zapustili svoje ovčice…Na oboje namreč v tem svetu preži mnogo volkov….
  Varuj nas, o Gospod, vsega hudega in zlega. Obvaruj pred pogubo srca, duše, duha in razum….
  Hvala Ti, Gospod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.