TOREK 8. TEDNA MED LETOM

Mr 10,31

“[…]
Mnogi prvi bodo poslednji
in mnogi poslednji bodo prvi.”

Jezus nas spodbuja, naj na življenje ne gledamo površno. Naše oči naj bodo usmerjene v tisto, kar je resnično vredno v življenju. Včasih šele kasneje ugotovimo, da je čas odpovedi in trpljenja za nas čas milosti.
Ko se zdi, da so nas vsi zavrgli in nas postavili na zadnje mesto smo prvi, če smo na slabo pripravljeni ogovoriti z dobrim.

En odziv na “TOREK 8. TEDNA MED LETOM”

  1. Skozi Jezusov pogled življenje ni neka tekmovalna disciplina, skozi katero bi v tekmi z ostalimi dokazovali svojo presežnost in presežnike….Nasprotno, On ljubi najmanjše, skromne, tiste, ki jih mnogi ne opazijo ali nočejo opaziti, vendar obenem iskrene, čiste v srcu, srčne in pogumne.

    Biti zavržen v očeh različne vrste povzpetnikov je torej celo privilegij, podati roko siromaku je čast, živeti skromno in preprosto v sozvočju z naravo in bližnjimi ter dobro,skrbno in z ljubeznijo opravljati katerokoli delo in poklic je največje veselje…!

    Res je tudi, da včasih najbolj in kar neverjetno dozorimo skozi trpljenje…, vendar ga nikakor ne smemo vede ali celo hote povzročati drug drugemu, v tem ni nič Božjega.
    Gospod, danes Te prosim za vse razočarane, trpeče, zapuščene, prevarane, zlorabljene in zapuščene…obriši njihove solze in napolni njihova srca z milino in nežnostjo svoje ljubeče prisotnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.