PETEK 8. TEDNA MED LETOM

Mk 11,24

“Kar koli v molitvi prosite,
verujte, da boste prejeli…”

Ne pozabimo, da je tik pred tem Jezus očistil Hišo Božje navzočnosti vse navlake, umazanije in nečistosti… Za molitev v resnici in predanosti je torej potrebna higiena srca: naših misli, želja, čustev, volje. Očiščeno srce je osvobojeno srce: pravilno razmišlja in veruje. Zato se združi z Njegovo voljo in želi le tisto, kar je vredno, večno, Božje. Gospod na pravo molitev vedno odgovori z darom, ustreznim resnični molitvi. Bog ni “škrt”, da ne bi hotel dati; tudi ni “reven”, da ne bi mogel dati, kar človek potrebuje… Bog je le neskončno sveti Bog, poln pravice, usmiljenja, ljubezni in predvsem Bog je večni Bog, ki vse gleda in presoja z obzorja večnosti. Od tam pa se vse resničnosti drugače svetijo, kot v časnosti in minljivosti… S kakšnim srcem prihajam v svoji molitvi pred Gospoda?

En odziv na “PETEK 8. TEDNA MED LETOM”

  1. Gospod ve…kaj potrebujem in v Njegovo voljo zaupam. On me rešuje nevarnosti, nesreče in zablod, zaupam, da bo tako tudi vnaprej…,saj bolje kot jaz ve, kaj je v resnici dobro zame….

    Gospod, danes Te prosim..
    .odrešuj me mojih napačnih želja, hrepenenj in zablod. Po Svetem Duhu mi razjasni in pokaži pravo pot, ki je pred menoj po Tvoji volji in ne dopusti, da skrenem z nje in kam zaidem…Varuj me!
    In daj mi prosim moči za vse- v vseh bojih in preizkušnjah življenja.Enako pomagaj tudi mojim bratom in sestram, ki verujejo in zaupajo Vate…
    Hvala Ti Gospod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.