9. NEDELJA MED LETOM

Mr 2,23-3,6

Njim pa je rekel:
»Ali se sme v soboto delati dobro ali zlo,
življenje rešiti ali uničiti?«
Ti pa so molčali.

O, Gospod, kako smo podobni farizejem, ko ne vidimo in ne opazimo bistvenega, ampak samo postransko; ko ne čutimo duha, ampak samo črko.
Odpri mi oči srca, da bom zmogel prepoznavati tvojo voljo in jo v življenju izpolnjevati!

En odziv na “9. NEDELJA MED LETOM”

  1. Gospod, Ti ne gledaš “črke”, Ti gledaš srce. Čist si, a čistunstvo Ti je tuje! V Tebi je vsa postava, toda Ti si blag, usmiljen in prizanesljiv celo do grešnikov…, ne maraš pa dvoličnosti in sprenevedanja.

    Danes Te prosim še posebno za tiste, ki si jih kot nekdaj apostole…,poklical naj na poseben način hodijo za Teboj in oznanjajo Tvojo blagovest. Odpiraj jim oči, ušesa, predvsem pa srca, da ne bodo čistunski,dvolični ali podobni farizejem, da si ne bodo lastili pravice nad presojanjem in sodbo ljudi, da ne bodo oznanjali sebe temveč evangelij in da ne bodo njihova dejanja in odnosi do sočloveka v neskladju s Tvojo prvo in največjo zapovedjo!
    Naj se zavedajo, da so, kot si sam rekel, luč in sol….in naj s svojimi dejanji in odnosi ne odbijajo ljudi proč od vere v poštenost, dobroto in Resnico.

    Gospod, mnoge dobre pastirje si nam dal…, hvala Ti za to, danes pa Te prosim tudi za tiste, ki morda res gledajo bolj “črko” kot srce…Pomagaj jim, da bi mogli postati bolj podobni Tebi.
    Tako pomagaj tudi nam, hvala Ti, Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.