SREDA 9. TEDNA MED LETOM

Mr 12,27

“Ni pa Bog mrtvih, ampak živih.”

Saduceji niso verovali v vstajenje od mrtvih. Jezus daje vedeti, da je vstajenje začetek novega življenja, ki ne mine. V večnem življenju bomo deležni Boga, seveda če se že zdaj trudimo živeti prijateljstvo z njim in med seboj sredi križev in težav. Večno življenje ima drugačne zakonitosti kakor zemeljsko in si ga ne smemo razlagati preveč materialno.
Gospod, utrdi našo vero in voljo, da si bomo sredi skrbi za minljive stvari prizadevali za to, kar nas vodi k Tebi, in za posvečujočo milost, v kateri dobimo življenje.

En odziv na “SREDA 9. TEDNA MED LETOM”

 1. Če imam v sebi resnično, zvesto, trdno, iskreno vero…, se ne bi smela bati ne življenja, še manj pa smrti, ki je le prehod k Očetu, prehod v večno življenje.
  In…ne bi smela vzdihovati in žalovati zaradi preizkušenj, teže ali ran, ki jih zadaja to življenje, temveč jih s pogledom uprtim v Večnost s pogumom, notranjo močjo premagovati.
  Morala bi kljub vsemu in vsemu navkljub živeti v notranjem veselju in miru, se resnično radostiti vsakega novega dne in vsak dan znova občudovati lepoto tega Stvarstva in se srčno zahvaljevati Bogu za vse podarjeno!
  Kajti zapisano je:”Ni pa Bog mrtvih, ampak živih!”

  Gospod, danes Te prosim…nauči me, vedno znova veseliti se življenja in živeti v veselju odrešenih!
  Preženi mojo negotovost, nezaupanje in nevero…in utrdi me v veri, v upanju, v zaupanju in odpiraj moje srce v l(L)jubezni!

  Hvala Ti Gospod, za ta dan in za vse dni, ki so še pred menoj! Naj v njih in skozi njih vse pogosteje srečujem in prepoznavam Tebe in Tvojo zvesto prisotnost, amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.