TOREK 11. TEDNA MED LETOM

Mt 5,43-48

“Če namreč ljubite tiste, ki ljubijo vas,
kakšno plačilo vas čaka? Mar tega ne delajo tudi cestninarji?
In če pozdravljate le svoje brate, kaj delate posebnega?
Mar tega ne delajo tudi pogani?
Bodite torej popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.”

Če se z nekom ne moremo pobliže srečevati, imamo zelo skrhan odnos v katerem se nam zadajajo velike rane, potem ga v tem evangeljskem odlomku lahko postavimo za sovražnika. Če se odločimo, da ga bomo sprejeli kot osebo, človeka, ki nosi podobo Kristusa, potem ga moramo tudi vzljubiti. In če ni povratka v odnosu, potem nam ostane edini vezni člen molitev, po kateri postajamo bolj popolni, lažje zaupamo Bogu, ki nas neizmerno ljubi.

En odziv na “TOREK 11. TEDNA MED LETOM”

  1. Povratek v odnosu, bolje rečeno: nov odnos, morda bolj zdrav in trdnejši kot prej…, je s sočlovekom možen in mogoč tedaj in pod tem pogojem, da se oba svobodno odločiva zanj. Drugače pa res ostanejo in ostajajo rane, se ponavljajo nesporazumi,se poglablja bolečina…..Težko je, ko ne moreš biti z nekom, a na nek način še težje, ko čutiš, da ne moreš brez njega.
    Odnosi so včasih zelo komplicirana zadeva…
    Zato pa nam Jezus pokaže novo pot, nov pristop, ki vključuje usmiljenje, odpuščanje, odvezo, dostopnost, odprtost, sprejemanje…Vključuje povratek v (nov) odnos, ki je lahko zrelejši, kvalitetnejši ali pristnejši.

    Gospod, danes in vse dni Ti izročam vse svoje odnose,tako tiste, ki mi vlivajo veselje in upanje v srce, ki me napolnjujejo in osrečujejo…., še bolj pa tiste druge, ki so ranili mojega bližnjega in mene…Ozdravi te rane, Te prosim, o Gospod in naredi iz njih nekaj dobrega in koristnega v najini notranji rasti in moči medosebnega odpuščanja. Izročam Ti….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.