PETEK 11. TEDNA MED LETOM

Mt 6,19.22-23

“Ne nabirajte si zakladov na zemlji,
kjer uničujeta molj in rja
in kjer tatovi vlamljajo in kradejo.
Svetilka telesa je oko.
Če je torej tvoje oko čisto,
bo svetlo vse tvoje telo.
Če pa je tvoje oko pokvarjeno,
bo temačno vse tvoje telo.
Če je namreč luč, ki je v tebi, tema,
kako velika je tema!”

Človek ima zunanje in notranje oči. Ene in druge morejo biti zdrave ali bolne. Če zbolijo zunanje oči, človek vse manj razlikuje predmete okrog sebe. Če pa oslepi znotraj, ne razlikuje, kaj je zlo in kaj dobro; kaj ga vodi k Bogu in kaj od njega oddaljuje. Ne opazi tatu in ne odkrije molja ter je tako ob svoj zaklad. Jezusov govor na gori je predavanje, v katerem nas uči, kako ohraniti oči srca zdrave, in kaj storiti, če spoznamo, da so bolne.

En odziv na “PETEK 11. TEDNA MED LETOM”

  1. V resnici…kako lahko se zgodi, da napačno presodimo nek dogodek, neko sporočilo, neko vedenje,celo neko osebo.Kako zelo krivični smo lahko, če so naši pogledi pristranski ali zgolj enostranski in kako zelo lahko boli, kadar se kaj podobnega primeri nam…Na primer, ko smo v neki potrebi ali stiski pa nas ljubljena oseba nekako spregleda, nas ne vidi, ne sliši in kakor da noče pravilno videti, slišati, razumeti…ali nas enostavno prezre ali celo ignorora…. Kako zelo tudi boli, ko nam nekdo nekaj krivično prisoja ali nas presoja po svojem zgrešenem pogledu in tedaj, če se to ponavlja, se večkrat vprašamo, če je sploh vredno ta odnos še nadaljevati, se sploh še truditi okrog tega človeka!

    Gospod, danes Te prosim…

    Pomagaj nam spregledati in odpraviti slepoto naših oči in zakrknjenost naših src! Naj ne sodimo po krivici in naj ne bomo na tak način (ob)sojeni tudi sami….
    In naj končno vsak od nas spregleda, kaj so prave vrednote, merila, kaj je v resnici tisto najbolj dragoceno…ne s človeškim pač pa z Božjim pogledom!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.