SOBOTA 11. TEDNA MED LETOM

Mt 6,25

“Zato vam pravim:
Ne skrbite za svoje življenje,
kaj boste jedli ali kaj boste pili,
in ne za svoje telo, kaj boste oblekli.
Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka?”

Jezusa je treba prav razumeti. Ne nasprotuje našim skrbem za vsakdanje reči, saj nam je bilo po prvem človeku naročeno, naj si podvržemo zemljo. Od nas bo zahteval račun, kako smo trgovali s talenti, ki nam jih je dal. Kako smo pomagali popotniku, ki je padel med razbojnike, kako smo lačnemu dali jesti, žejnemu piti, popotnika sprejeli.
Ne smemo pozabiti, da je vse, kar smo, kar imamo, kar premoremo, kar nam zemlja rodi, božji dar.

En odziv na “SOBOTA 11. TEDNA MED LETOM”

  1. Jezus nam hoče usmeriti pogled v to kar je pomembneje od usmerjenosti in preokupiranosti s skrbjo za svoj obstoj in preživetje…Hoče nam povedati, naj zaupamo, da bo On vselej poskrbel za nas. Naj torej upremo oči v pravi smisel svojega bivanja, ki pa zagotovo ni, da bomo nasitili le svoje telo….Mnogo pomembneje je odpreti duhovne oči, uho vesti in srca, skrbeti, da razumemo in sprejmemo ter živimo lestvico pravih-evangeljskih vrednot…in vse ostalo nam bo navrženo. Kdor seje in razvija podarjeno mu seme, od Boga darovane mu talente…, ta bo imel ob koncu časov tudi kaj pokazati, ta bo vreden Njegovega blagoslova.
    Kajti Jezus nam pravi…:”Življenje je več kot jed…in telo več kot obleka!”
    Torej je življenje mnogo več kot skrb, da nam je udobno in lagodno, da smo zasičeni in naše potrebe potešene…in telo mnogo več kot lepa “lupina”, posoda, kjer pa je znotraj praznina, temveč smo, moramo postati vse bolj vredna posoda darov Svetega Duha!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.