ROJSTVO JANEZA KRSTNIKA

Lk 1,57-66.80

Elizabeti se je dopolnil čas poroda.
Rodila je sina. Ko so njeni sosedje in sorodniki slišali,
da ji je Gospod izkazal veliko usmiljenje, so se z njo veselili.
Osmi dan so prišli dete obrezat.
Po očetu so mu hoteli dati ime Zaharija,
toda njegova mati je spregovorila in rekla:
“Nikakor, temveč Janez mu bo ime.”

Krst je eden od zakramentov uvajanja v krščanstvo, saj prav s krstom stopi v polno občestvo s cerkvijo. Krstitelj pri krstu oblije (potopi) krščenca z vodo in reče :”[ime], jaz te krstim v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.” Voda je v vsakdanejm življenju vir življenja, nas očiščuje in poživlja, za Izraelce pomeni prehod iz egiptovske sužnosti v svobodno domovino. Pri krstu je voda znamenje Božjega življenja, očiščenja izvirnega greha in pred krstom storjenih grehov, vključitev v Božje ljudstvo – Cerkev, ki potuje proti večni domovini- nebesom.

En odziv na “ROJSTVO JANEZA KRSTNIKA”

 1. Gospod, tudi mene si bogato obdaroval…!Poklical si me v življenje, me krstil z izvirom večnega Življenja, me oblil z izvirom očiščenja greha, zaznamoval moje telo,dušo in srce z izvirom ljubezni in znamenjem pripadnosti Tebi!
  Hvala Ti Gospod.

  Krščuj me, vodi me in me prečiščuj v vseh mojih željah, namenih in mislih z modrostjo po darovih in sadovih Svetega Duha, nenehno me oblivaj in očiščuj s svojo milostjo…, da bo moje srce bilo in živelo v pričevanju Zate!

  Zahvaljujem se Ti za dar življenja, za dar vere in za darove Ljubezni, za vso Tvojo dobroto, za vse Tvoje potrpljenje z menoj in za Tvoje usmiljenje, za odpuščanje in za vse Tvoje mnoge darove.

  Hvala Ti za vse ljudi, ki jih pošiljaš na mojo Pot. Naj jim zvesto pričujem o Tebi in Ti služim v veselju, resnici in popolni predanosti!

  Hvala Ti, o moj Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.