TOREK 12. TEDNA MED LETOM

Mt 7,13-14

“Vstopíte skozi ozka vrata,
kajti široka so vrata in prostorna je pot,
ki vodi v pogubo, in veliko jih je,
ki vstopajo po njej.
Kako ozka so vrata in kako tesna je pot,
ki vodi v življenje,
in malo jih je, ki jo najdejo.”

Tesna pot in ozka vrata ter široka pot in prostorna vrata pomenijo, da nam je Bog dal svobodo. Lahko se odločim za življenje po veri, ali pa se baham, da sem dovolj pameten in Boga ne potrebujem.
Če hočem, uravnavam svoje življenje po pravici, resnici, zvestobi, poštenosti, čeprav me to nekaj stane, lahko pa vse to opustim, ker se ne izplača.

En odziv na “TOREK 12. TEDNA MED LETOM”

 1. “V Gospodu je moja moč in Gospod je moja Luč, upaj Vanj, odrešil te bo…, nič se ne boj-te Gospod je tu, nič se ne bojte, Gospod je tu!”,poje kanonska pesem zapisana po Psalmu, mnogokrat si jo zapojem.
  Tako v stiski kot v veselju in zahvali, že vrsto let me spremlja na mojih poteh kot neke vrste izročilna, tolažeča in bodrilna molitev.Potem se počutim močnejšo, varno,vem, da je Gospod res tu in me varuje in vodi, tudi, ko me morda Pot življenja vodi skozi temno dolino…On je moj pastir in varuh mojega življenja, Njemu pa izročam tudi svoje ljubljene.

  Zaupam namreč, da je Gospod tisti, ki nas bo skozi preizkušnje življenja vodil po pravi poti, On mi pomaga poiskati in najti pravo pot, tudi če in ko zaidem v trnje, On bo obvezal in zacelil, ozdravil moje rane,pomagal bo v stiski…
  On bo premagal mojo težavo, On me odrešuje, v zaupanju Vanj je moja moč, moj edini pravi izhod, edina prava pot….
  Sama mnogokrat skozi življenje ne bi bila dovolj močna, da bi izbrala in vztrajala v dobrem…On pa je moj Učitelj, ki mi pokaže: “kako, čemu, zakaj, kam…”, posebno takrat, ko se zdi, da izgubljam svoj smisel,kompas in cilj…in ko bi se bilo morda udobneje odločiti za na videz lažjo,privlačnejšo, široko odprto pot. Če izberem v prispodobi: avtocesta me prej pripelje do cilja kot neke ovinkaste, kdaj tudi kamnite vaške poti. Po njej zagotovo hitreje in udobneje pridem na cilj, a mnogo zanimivega in lepega ob poti spregledam….

  Gospod, danes Te prosim…ne le zase pač pa tudi za vse moje brate in sestre, ki si nas daroval medseboj…Bodi naša Luč, naš vodnik, naš dobri Pastir, naš tolažnik, naša Pot, naše ž(Ž)ivljenje, naša postava v ljubezni, naša Beseda,naše Odrešenje, naš smisel in Cilj.
  Zaupam(o) Vate…….!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.