SREDA 12. TEDNA MED LETOM

Mt 7,15-16a

Varujte se lažnih prerokov,
ki prihajajo k vam v ovčjih oblačilih,
znotraj pa so grabežljivi volkovi.
Po njihovih sadovih jih boste spoznali.

V vsaki laži ali zmoti je delček resnice. Ta “delček” je ovčji kožuh, ki se volk z njim odene. Včasih zavestno, dostikrat v dobri veri. Tak volk dobi videz ovce. Jezus pravi, da ga prepoznamo po sadovih. Kjer je čut za skupnost, za pogovor in sodelovanje, za spoštovanje drugače mislečih, kjer je navzoča ljubezen, tudi do sovražnikov, tam se volka ni bati.

En odziv na “SREDA 12. TEDNA MED LETOM”

  1. So ljudje…, polni lepih in sladkih besed a ne iz pristne dobrote in prijaznosti…,temveč iz zvite preračunljivosti.

    So ljudje “plenilci” in lovci na zaklade….Ko dobijo kar so želeli in hoteli, le obrnejo hrbet…So ljudje, ki zadajajo mnoge bolečine, ker so nezvesti in katerih usta so polna lažnih in lažnivih
    obljub…. in so ljudje, ki z veseljem zavajajo druge, ki jim nasedajo. Mnogo je tudi lažnih prerokov….
    Gospod, danes Te prosim…,obvaruj nas volkov v ovčjih preoblekah, obvaruj nas tistih, ki imajo mrzlo srce in žive le po nekih sebi prikrojenih pravilih…Ponavadi želijo biti le pomembni, imeti neke vrste oblast, vpliv,slavo, čast, ugled, moč…Obvaruj nas tudi vase zagledanih vsevednežev in ljudi brez sočutja in usmiljenja…Nekateri celo veliko govorijo o Tebi, a Te ne ljubijo…in njihova dela, njihovi odnosi do bližnjih govorijo drugače, spreobrni jih, spreobrni vse nas…, da kdaj ne bomo podobni zverem…..

    Hvala za Tvojo besedo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.