PONEDELJEK 13. TEDNA MED LETOM

Ps 50/49,16-23

Kdor daruje hvalno daritev,
mi izkazuje čast,
kdor hodi pravo pot,
mu pokažem Božje odrešenje.

Kako malo je potrebno, da smo užaljeni, da nam kaj ni prav. Po drugi strani pa radi vidimo, če se nam kdo zahvali za dar, ki smo mu ga dali ali če smo mu pri čem pomagali… Bog nam je veliko dal – življenje in sploh vse kar nas obdaja. Od nas ne zahteva drugega “plačila”, kot la kanček hvaležnosti. Dal nam je celo to možnost, da ne hodimo po poti, ki nam jo je pripravil. In vendar je najbolj vesel, če izberemo to pot in hodimo za njim, kajti le v Njem je odrešenje. Gospod daj mi moči, da bom hodil po tvoji poti!

En odziv na “PONEDELJEK 13. TEDNA MED LETOM”

 1. Ko pridejo resne težave in stiska v življenje posameznika, ko se nabere prevelika teža vsega…, je kdaj tudi težko biti hvaležen za življenje, katerega se ne znaš, ne zmoreš in ne moreš prav veseliti.

  Takrat človek (pre)hitro pozabi,da je dar življenja -že samega po sebi- največji dar. Da ni nič samo po sebi umevno, niti to, da živim, diham, mi bije srce….
  Dokler živim, imam še vedno možnost zaživeti na novo, se veseliti česa, kaj spremeniti, če me sedanja situacija ne zadovoljuje in osrećuje, nekaj storiti, da bo drugače, zapustiti stare poti in se osvoboditi….Dokler živim lahko žalujem, jočem, se (največkrat zaman) trpinčim in najverjetneje to nekomu sploh ne bo mar za to. Lahko pa končno otresem prah…in grem naprej. Pogumno, z dvignjeno glavo in pustim za seboj vse to (in vse tiste ljudi, odnose…) kar me ni bilo vredno!
  Dokler živim morem upati, morem čutiti, morem ljubiti in biti ljubljen-a!
  Bog mi je zato podaril življenje, prav tako tebi…Da bi bila lahko ustvarjalna, srečna, izpolnjena, ljubljena, hvaležna!
  In ne za neko trpljenje brez smisla, tavanje in žalost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.