TOREK 13. TEDNA MED LETOM

Mt 8,23-27

Na jezeru je nastal velik vihar,
tako da so valovi pokrivali čoln; on pa je spal. (…)
“Gospod, reši nas! Izgubljeni smo!”
(…)
Tedaj je vstal, zapretil vetrovom in jezeru in nastala je globoka tišina.

Odločili smo se in stopili na pot za Jezusom. Toda to ni turistično potovanje, kjer je vse lepo organizirano, s polnim penzionom, klimo in podobnimi ugodnostmi.
Ne, to je pot, pot ki jo lahko prehodiš le če se zanjo trdno odločiš. Slej ali prej se boš na tej poti srečal z nevšečnostmi, težavami – viharjem.
Toda eno je gotovo. V Gospodu je naša moč, z Njim premagamo vse skušnjave in slabosti!

En odziv na “TOREK 13. TEDNA MED LETOM”

  1. Tolikokrat se vprašam, zakaj v življenju vse skupaj ne more biti bolj gladko, preprosto, enostavno…, tako, brez velikih pretresov, viharjev? Zakaj moramo včasih “stvari” sami pri sebi in drug drugemu zakomplicirati, otežiti, zakaj?
    Podoba jezera je lahko tudi podoba človekove duše, podoba mojega in tvojega srca….
    Vključuje lahko tudi moj in tvoj pogled na življenje, na svet…

    Jezus, moj Gospod in moj Bog, danes Te prosim…Pomagaj nam, mnogokrat malovernim ukrotiti in umiriti viharje in tegobe, ki nas begajo in plašijo. Naj zaupamo in trdno verujemo, da si tudi v raznih stiskah, ki jih prinaša življenje, Ti vedno prisoten, nas varuješ, braniš in rešuješ!
    Umiri in utrdi v zvestobi, veri in zaupanju naša srca in preženi sleherni dvom….Naj ne merimo Tvoje, Božje ljubezni in Tvojega usmiljenja po zgolj človeških merilih…Kajti človek lahko izda sočloveka, ga prizadene, rani in zapusti v stiski…, Ti pa ostajaš zvest še na križu….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.