SOBOTA 13. TEDNA MED LETOM

Mt 9,14-17

Nihče ne prišije krpe iz novega blaga na staro obleko.
Našiv namreč obleko trga, da nastane še hujša raztrganina.
Novega vina tudi ne vlivajo v stare mehove,
sicer mehovi počijo in vino se razlije, mehovi pa uničijo.
Novo vino vlivajo v nove mehove in se ohrani oboje.

Če hočemo zares sprejeti in zaživeti Kristusov nauk, se moramo tudi spremeniti. Ne moremo biti kristjani samo po imenu. Pravo pričevanje o našem verovanju so naša dela in življenje. Če ne spremenimo tudi našega življenja, se lahko izvotlimo, živimo v prazno,… Za Kristusov nauk moramo pričati tudi z drugačnim načinom življenja, z globljim odnosom z Bogom, z bližnjimi in s samim seboj.
Gospod, pomagaj mi živeti po tvojih zapovedih!

One comment on “SOBOTA 13. TEDNA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Gospod, danes Te prosim…naj me ne premaga malodušje in naj se ne odvrnem od Tvoje besede, ker vame vsajajo dvome moji bratje in sestre. Polni so namreč lepih besed in obljub, njihova srca pa so včasih prazna in hladna, bolj polni sami sebe kot Tebe…in mnogokrat se tudi jaz zavem svoje šibkosti, dvomov in omahljivosti….
  Ti veš, da potrebujemo drug drugega,če želimo ohranjati in graditi trdno občestvo in Cerkev….
  Morda sem res mnogo preveč zaupala in gradila na sočloveku, v katerem sem z odprtim srcem prepoznavala Tvojo ljubljeno podobo…, a dejansko premalo na Tebi in sebi.
  Priznam, da sem kdaj pa kdaj polna razočaranja in grenkobe in počasi izgubljam zaupanje in se oddaljujem….
  Nauči me odpuščati!

  Gospod, pomagaj meni in meni podobnim, da bomo zmogli in znali graditi Tvoje kraljestvo na Zemlji, prav ljubiti Tvojo Cerkev, ohraniti zvestobo…kljub viharjem in preizkušnjam, kljub razočaranjem.
  Naj ne gradimo svoje hiše na pesku in ne z nezanesljivo roko…, naj ne nalivamo vina Tvoje Besede v svoje stare mehove, naj ne krpamo svojih starih oblačil…temveč izberemo nove mehove, postanemo kvalitetnejša in vrednejša posoda, nadenemo nova oblačila, ki bodo bolj po meri Tvojemu okusu….
  Gospod, ostani z nami, ozdravljaj nas in nas rešuj naših zablod in zmot….Ti dobro poznaš človeško naravo, hvala za Tvojo besedo, ki nam kaže pravo Pot.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.