SOBOTA 14. TEDNA MED LETOM

Mt 10,24-33

Nič ni zakritega, kar se ne bo razodelo,
in skritega, kar se ne bo spoznalo.
Kar vam pravim v temi, povejte na svetlobi;
in kar slišite na uho, oznanite na strehah. (…)
Vsakega torej, ki bo priznal mene pred ljudmi,
bom tudi jaz priznal pred svojim Očetom, ki je v nebesih.
Kdor pa bo mene zatajil pred ljudmi,
ga bom tudi jaz zatajil pred svojim Očetom, ki je v nebesih.

Pri krstu smo dobili tudi svoje krščansko poslanstvo – oznanjevanje evangelija. Kako je to lahko včasih težko in obremenjujoče. Zaradi lastne lagodnosti se nam ne da v vsakem času dneva biti kristjan. Kolikokrat nas je strah in sram priznati, da smo kristjani, drugim povedati za veselo oznanilo, da je naš Gospod Jezus Kristus trpel, umrl, vstal in nas s tem odrešil.
Gospod, daj mi pogumno srce, da te bom znal prav oznanjati!

En odziv na “SOBOTA 14. TEDNA MED LETOM”

 1. Kdor zataji Boga, dejansko zataji svoj izvor! Kdor zataji svojo vero, ta nima prave hrbtenice, podpira laž in temo. Kako bi človek mogel zatajiti svojega Očeta in Mater?

  Pa vendar tu ne gre le za besede priznanja ali zanikanja…, ampak za mnogo več! Ni dovolj le reči svoj “verujem” pač pa izražati to svojo vero, živeti jo v dejanjih in skozi dejanja, skozi dejavno ljubezen,pravičnost in resnico. Zapisano je: “Po njih delih jih boste spoznali…!”
  Kaj pa razodevajo moja dela? Kakšen pa je moj odnos do bližnjega? Moj odnos do Boga? Kako pristen je moj stik s sočlovekom? Kaj storim in delam, kakšno je moje vedenje, moj odnos do in z od Boga zaupanim mi sočlovekom? Ga v slehernem trenutku “tretiram” in sprejemam kot brata ali sestro?
  Kako dragocen mi je moj bližnji? Mu znam izkazati spoštovanje in ljubezen kot sorojencu istega nebeškega Očeta? Ali pa mi ni mar zanj…in to tudi jasno pokažem in izražam….
  Sem kristjan le na jeziku?

  Sem podoben pametnemu ali pa nevrednemu oskrbniku vsega, kar mi je daroval, podaril, zaupal… Gospod?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.