SOBOTA 15. TEDNA MED LETOM

Mt 12,20

“Nalomljenega trsta ne bo zlomil
in tlečega stenja ne ugasil,
dokler ne privede sodbe do zmage.”

Saj ni treba, da bi Gospod zamahnil s šibo. Naši prestopki nas sami tepejo – družbeno zlo narašča. Mnogi nedolžni po vsem svetu trpijo čez vsako mero. Kaj imamo s tem? Kakor Marija pod križem trpimo z vsemi in molímo za vse. Spodbujam te, k molitvi po namenu svete Cerkve za skupni zaklad milosti, od katerega vsi prejemamo – ti, kateri so že njegovi, oni, ki ga hrepeneče iščejo, tudi tisti, ki so oddaljeni, in drugi, ki ga ne poznajo, a upoštevajo moralni zakon v svojem srcu.
Vse v večjo Božjo čast in v blagor duš!

En odziv na “SOBOTA 15. TEDNA MED LETOM”

 1. Četudi v tem svetu vidiš, čutiš, spremljaš in morda tudi sam doživljaš krivice…, četudi ti ni prihranjeno trpljenje, poišči v sebi drobno seme (čeprav morda majceno kot gorčično seme…, ki o njem govori Jezus),neko kal,nek izvir veselja in moči….
  To najdeš v srcu, ki more še vedno ljubiti, kljub vsem razočaranjem in nemoči, ki zmore zaradi čiste, prečiščene ljubezni, preizkušane v trpljenju, marsikaj preseči, skozi vse to rasti,zrasti in zoreti, verovati, upati in še vedno in vedno znova zaupati v Gospoda!

  Ne prenehaj nikoli upati in zaupati Vanj, naj v tvoje srce z upanjem in odpuščanjem pride mir….Le malo lahko vplivaš na dogajanje v svojem in širšem okolju…,zlo bojuje nenehen, neusmiljen boj z dobrim…, a kljub temu lahko poiščeš in najdeš upanje in mir v svojem srcu. Potem ga boš lahko- ga boš mogel širiti in deliti naprej.
  Dopusti, da Njegova milost, moč odpuščanja in sprave kljub vsem krivicam naredijo čudež v tebi. Zato….prosi, veliko moli, kliči, predvsem pa upaj in zaupaj v Gospoda!

  In naj te ne zavede izprevrženost in kdaj pa kdaj le navidezna moč in premoč temne sile zla…Še najbolj je usmerjena v to, da bi s svojo močjo, temo, brezupom in strupeno meglico navidezne brezizhodnosti, brezpotij in posledičnega obupa zastrupila vsako srce, uničila ta drobna semena in kali vere, ljubezni in upanja.
  Ti in jaz pa verujva v Gospoda. V Njegovo moč, On ne bo zapustil svojih zvestih! On ne zapušča svojih zvestih.
  Izberi, naj Gospod zmaguje v tebi:)!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.