SOBOTA 16. TEDNA MED LETOM

Ps 84,3.5

Moja duša hrepeni,
celo medli po GOSPODOVIH dvorih,
moje srce in moje meso vriskata k živemu Bogu.
Blagor njim, ki stanujejo v tvoji hiši:
še te bodo smeli hvaliti.

Psalmistovo hrepenenje večkrat prerašča v vriskanje in poskakovanje. Gospod živi in deluje in pričakuje, da živimo tudi mi. Zato naj bodo naše molitve in daritve hvala in zahvala, vriskanje in poskakovanje pred Gospodovimi velikimi deli. Mogočna Gospodova dela, ki jih vsak dan videvamo in doživljamo so razlog naše sreče in zadovoljstva.
Odpri nam oči, Gospod, da bomo videli in uzrli tvoje čudeže in dejanja neizmerne ljubezni. AMEN!

En odziv na “SOBOTA 16. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod, napolnjuj nas s svojo prisotnostjo v slehernem trenutku življenja. Le tako ima življenje svojo pravo vrednost in le s Teboj ga morem dojemati in živeti v polnosti….
  Psalmist izraža svojo vero, srečo, hrepenenje…, njegovo srce je polno upanja, saj okuša Božjo ljubezen in ljubi.

  Gospod, danes Te prosim…Tudi, ko se zdi, da nimamo pravih razlogov za vriskanje in poskakovanje v veselju, tudi, ko se zdi, da je ljubezen zaprla vrata, tudi, ko se kdaj odtuji smisel življenja…., Ti Gospod ostani z nami in nam ohranjaj upanje.
  Upanje, da ni ves trud tega življenja zaman, vero, da l(L)jubezen more premagati vse ovire in zmagovati celo skozi poraze… in vero v blagovest Odrešenja…! Vse to nam posej v srca, da se bodo mogla spet veseliti,odkrivati in videti čudovite darove življenja…in Te v brezmejni hvaležnosti prav slaviti in oznanjati!
  GOSPOD, stori v nas znova in znova čudeže vere, upanja in ljubezni, čudež zmage ž(Ž)ivljenja nad smrtjo!
  Hvala Ti. Danes Ti še posebno izročam vse tiste, ki zaradi preizkušenj življenja ne morejo verovati…ali izgubljajo svojo vero in navdušenje oziroma ljubezen in veselje do življenja…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.