ČETRTEK 18. TEDNA MED LETOM

Mt 16,13-23

“Ti si Peter Skala
in na to skalo
bom sezidal svojo Cerkev.”

Peter je postal skala po usodni izkušnji zatajitve in odpuščanja. Tudi mi po najrazličnejših preizkušnjah postajamo močni in trdni.
Jezus, daj, da bi se prekalili v močne in trdne osebnosti na katere lahko računaš!

One comment on “ČETRTEK 18. TEDNA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Po preizkušnjah se lahko zlomimo, obupamo in resigniramo…., ali pa se res postopoma utrdimo, postanemo močnejši,skorajda tako močni kot bi bili iz kamna ali jekla.
  (Preverjeno :)!)

  Lahko pa postanemo tudi zaklenjeni vase, otopeli, odtujeni, nekako posebni in čudaški,torej le na videz močni, trdni…Se ogradimo preko svoje nedostopnosti in ščitom navideznega oklepa pred tem svetom, pred ljudmi, ki so nas globoko prizadeli in ranili….
  (Včasih je res treba iti tudi skozi to “fazo”, a predvsem preko nje!)

  Brez Jezusa, brez Boga…le težko postanemo na tisti pravi,pristni in zdravi način močni in trdni. Jezus je tisti, ki daje prave odgovore na mnoga življenjska vprašanja in pravo trdnost.
  On ni pravičniški…, On je pravičen. Ne daje lažnih obljub in zagotovil, na primer, da nas na Poti z Njim čaka le lepo in dobro, nek raj že na Zemlji…, pogosto celo nasprotno!
  Trpljenje, bolečine, odrekanja….
  Pa vendar, vredno je! Kajti….
  On je tisti temelj in opora in skala, na kateri lahko z iskrenim zaupanjem in hvaležno gradim-o svoje življenje in utrjujem-o svojo osebnost, najdemo svojo lastno trdnost, obenem pa tudi postanem majhen a čvrst zidak v stavbi Cerkve…
  Odločitev pa je seveda moja in Tvoja. Bova skozi to življenje kot skala ali kot pesek…?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.