PETEK 18. TEDNA MED LETOM

Mt 16,24-28

Kaj namreč človeku pomaga,
če si pridobi ves svet,
pogubi pa svojo dušo.

Ali ne postavlja Jezus vsega na glavo. Saj vendar včasih živimo, kot da si želimo pridobiti ves svet, samega sebe pa vedno bolj sesuvamo. Jezus nam hoče samo dobro, hoče nas strezniti. Morda še ni prepozno.
Jezus, stresi, strezni nas vedno pravočasno, preden bomo zbežali pred križem v omamo, preden bomo sesuta osebnost!

En odziv na “PETEK 18. TEDNA MED LETOM”

 1. So ljudje, ki se samo-potrjujejo in hranijo s svojo popularnostjo, zaželjenostjo,prepoznavnostjo ali celo voditeljsko (“lidersko”) vlogo v nekaterih ožjih, izbranih, nato pa vse širših krogih ljudi, morda tudi všečki na družabnih omrežjih in drugod. So ljudje, ki igrajo pametnjakoviče (“face” in “srečneže” v odnosu do drugih…in poznajo le tiste, ki jih zmorejo dohajati in jim “trobiti v rog”, jim na nek način “služiti” in koristiti….
  Ni pa na tem planetu človeka, ki bi znal in zmogel zares v polnosti odrešiti enega samega sočloveka…Ga povsem osrečiti in nahraniti in napojiti tako telesno, duševno, duhovno….Mu odvzeti vse bolečine, preizkušnje,trpljenje in smrt…, mu povsem brezpogojno ponuditi nov smisel, novo rojstvo in ž(Ž)ivljenje, ki več ne mine.
  To zmore le Jezus.
  Brez vseh stopenj,nekih vidnih znamenjin znakov popularnosti, brez voditeljske vloge, brez družabnih omrežij in interneta, brez vsakega kiča in “pompa”.
  Jezus nikoli ne sesuva naših osebnosti, da bi lažje prikazal svoje “atribute” in “ase”, da bi se dvignil nad nas….Tudi v človeški podobi…je enostavno človek. Rojen v skrajni preprostosti betlehemskega hlevčka. Skozi leta javnega oznanjevanja mnogokrat preganjan, včasih tudi slavljen, zaželjen in iskan…, a kaj mu vse to pomeni, jasno pove sam.

  Ne iščimo torej in ne ravnajmo se po “svoji” podobi v očeh drugih, ne vrednotimo se po odnosu drugih ljudi do sebe…Zaželjenost, slava, prepoznavnost in popularnost so, kot toliko drugih stvari, minljivega in dvomljivega porekla in vrednosti. Ne iščimo kroga ljudi, ki bodo vsaj na videz navdušeni nad nami in nam ploskali…, mnogi od teh nas namreč, ko mine “slava”, ne bodo hoteli prepoznati in ohraniti za prijatelje…, žal. (Ali pa tudi ne :)!)

  Jezus nas navaja k skrbi za notranjo podobo srca in duše. Poskrbimo torej ne za zunanji blišč…, temveč raje za notranjo higieno! In kar naenkrat bomo tako imeli vse bistveno kar pravzaprav potrebujemo :)!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.