SOBOTA 23. TEDNA MED LETOM

Lk 6,43-44

“Ni dobrega drevesa, ki bi rodilo slab sad,
in spet ne slabega drevesa, ki bi rodilo dober sad.
Vsako drevo namreč spoznamo po njegovem sadu.
Smokev ne obiramo s trnja in grozdja ne trgamo z robidovja.”

Da bi sodil drevo po sadovih, kdo pa si lahko privošči tako dolgo čakanje? Meni dovolj povedo korenine, kako so raščene in kako razporejene, koliko trdno je deblo, kako se razprostira krošnja; pripravljen sem čakati kvečjemu na cvetenje. Drevesa okoli mene mi ponujajo svoje sadove, pa se ne zmenim zanje, ker sem jih odpisal že v najbolj zgodnji pomladi, ko so komaj vzbrstela v popke. Bog pa zna čakati. Bog zna vedno dati tudi drugo priložnost, podari še eno pomlad in je pripravljen čakati na naslednjo jesen. Zato na vsakem drevesu najde nekaj, kar more odnesti v svojo shrambo.

En odziv na “SOBOTA 23. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod nas uči zaupanja, potrpežljivosti, vztrajnosti, razločevanja…
  Vsaka sadika potrebuje svoj čas in skrbno nego.
  Ko za nekaj, za nekoga ljubeče skrbim, ko sprejmem in prevzamem odgovornost, se tudi v meni, ne samo na sadiki, začne dogajati čudež. Čudež življenja, čudež ljubezni, čudež nenehnega čudenja v rasti in veselja.
  Tudi ta čudež da poteka proces medsebojnega učenja in darovanja…Ne raste samo moja sadika,
  oba rasteva in zoriva.

  Veselim se njene rasti, ko skrbim zanjo, ona pa me razveseljuje s svojo rastjo in vedno novimi poganjki, s svojim zelenjem, pomladnim brstenjem in cvetenjem…In če bom dovolj potrpežljiv, mi bo nekoč nasula mnogo lepih, zdravih, okusnih, slastnih plodov, svojih sadov v naročje. Darovala mi bo senco in zavetje, naslonil se bom nanjo, ko bom utrujen in tedaj mi bo ona v oporo,počitek, darovala mi bo miren kotiček, kjer bo počivala moja duša in telo…

  Moram poskrbeti le za njeno hrano in jo varovati pred škodljivci…Obvarovati jo moram kdaj tudi pred svojo brezbrižnostjo, ne smem je zapustiti…, kajti lahko tudi skloni svoje vejevje in se posuši, odmre….

  Gospod, za skrbnike in oskrbnike si nas postavil v svojem sadovnjaku, na svojem žitnem polju, v svojem vinogradu.
  Mnogo dela imamo sami s seboj in s svojimi varovanci, veliko si nam, meni osebno…zaupal. Razločevati moramo tudi, kaj je zrnje in kaj pleve, kaj je dobra sadika in kaj ne…in potrpežljivo skrbeti zanje.
  Nauči nas tega, Te prosim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.