PONEDELJEK 24. TEDNA MED LETOM

1 Kor 11,19

Med vami pač morajo biti ločine,
da se bodo med vami razkrili tisti,
ki so preizkušeni.

Apostol Pavel je poznal, kaj vse je med Korinčane vnašalo razdor. Mesto greha je vendarle v sebi nosilo v Bogu prerojene člane krajevnega občestva. In tolike zdrahe in vznemirjenja so še bolj pokazale na potrebo in pomen zdravega nauka in prakse. Noben rumeni tisk z blatenjem in jemanjem dobrega imena ne more prekriti sijaja resnice in svetosti … lahko pa vznemirja!
Gospod, pomagaj nam sredi toliko plevela v družbi odkrivati pristnost služenja tebi in pogumno braniti človeško dostojanstvo in svete skrivnosti!

En odziv na “PONEDELJEK 24. TEDNA MED LETOM”

 1. Kaos, kaos, kaos….na mnogih področjih.
  Preveč preobrnjenih in prikrojenih pravil….
  Geslo:”močnejši, glasnejši, bogatejši, najmanj obziren in najbolj nesramen in predrzno neuvideven zmaga”!

  Slišijo lahko…, a nočejo poslušati, videli bi lahko pa si zatiskajo oči pred resnico, nočejo je prepoznati in priznati.
  Še več: medtem, ko vodilni prikrivajo svojo lastno duhovno revščino in nagoto in s krivičnimi pridobitvami polnijo lastne žepe, mečejo pesek v oči in mašijo ušesa mnogim drugim…
  Prodajajo svoje brate,takorekoč svojo kri, svoje poreklo, svoje korenine. dediščino svojega naroda v več pogledih… Ostalim, svojim privržencem pa, da bi prikrili resnično dogajanje v ozadju vsega,v zameno za hujskaško sodelovanje v boju proti resnici in pravici, obljubljajo lažno zmago “kruha in iger”. Vse to in še marsikaj drugega z namenom, da bi zmagalo njihovo lastno uživaštvo in da ne bi zmagala pravičnost, doslednost in resnica.
  Razprodali bomo deželo tujcem…Ki je ne ljubijo, le posedli jo bodo.
  Širi se tuja vera, ker ne sprejemamo, ne branimo, dovolj ne cenimo in ne znamo spoštovati svoje…Ne vere, ne jezika, ne kulture….

  In medtem se usmerja pogled naše družbe in javnosti drugam, se umetno ustvarja nepotreben kaos, narašča negotovost in zmeda med ljudmi, se ustvarja nezadovoljstvo in napetost, se slabšajo medosebni odnosi,tudi v družinah, se izgubljajo resnične vrednote,se slabšajo socialni pogoji- stiska za bivanje in osnovno eksistenco….
  In kot da ni že vsega tega dovolj in čisto preveč pa se iščejo, napihujejo in se podtikajo razne afere katoliški Cerkvi in duhovnikom, obračajo in sprevračajo se njihove besede…V tisku pa se skoraj nikjer ne zasledi, koliko dobrega je kdo med njimi storil.
  Kako lahko je zavesti množico, da obsodi p(P)ravičnega….
  Stara, prastara in obenem vedno nova zgodba.
  Usmeriti pogled v rumeni tisk, napihniti dogodek ali mnenje v afero, obtožiti nekoga, da je homofob, na zvit in prekanjen način spremeniti in prikrojiti zgodbo, da bo pravični-ki je edina resnična žrtev krivice- postal, izgledal kot preganjalec….
  Ne-naravno in nemoralno pa naj postane “zakon” in podprto z zakonodajo…..

  Res, zlo ni nekaj abstraktnega! Zlo je prisotno v konkretnih, v navidezno povsem vsakdanjih dogodkih, osebah, dejanjih…..Zlo živi in se hrani med nami ljudmi, hrani se z nepravičnostjo in s trpljenjem drugega…S krivičnimi obsodbami, z zapostavljanjem in preganjanjem temeljnih pravil desetih zapovedi….Z neupoštevanjem, zaničevanjem in negiranjem s(S)vetega….

  Gospod, brani svoje služabnike, svoje ljudstvo, ohranjaj svoje pravične!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.