SV. FRANČIŠEK ASIŠKI

Gal 6,14

Meni pa Bog ne daj, da bi se hvalil,
razen s križem našega Gospoda Jezusa Kristusa,
po katerem je bil svet križan zame,
jaz pa svetu.

O Bog, daj da bi tako globoko kot sv. Frančišek začutili vso enotnost, celoto stvarstva in tvoj odrešenjski načrt v njem, saj smo le delček tega, kar si ustvaril, da bi želeli sodelovati pri njem.
Ljubiti, kakor ljubiš ti, in trpeti, saj je trpljenje največji izraz ljubezni.

One comment on “SV. FRANČIŠEK ASIŠKI
 1. Sonja pravi:

  Sveti Frančišek Asiški je mnogim pri srcu. Pa ne le zato, ker je imel zanimivo življenjsko zgodbo, ki bi jo v nekaterih pogledih prav lahko prevedli v borbo z maliki dandanašnjih časov… Frančišek je z Božjo pomočjo znal, zmogel in hotel zaživeti drugače. Postati drugačen, drug človek, z drugačnimi, novimi in bolj pravimi vrednotami in merili. Tako, kot dobrotnik, ko je zapustil samega sebe, da bi se ves daroval Bogu in pomagal drugim, s pozdravom miru, ki ga z besedami “mir in dobro” zažel prav vsakemu človeku,s svojim zgledom in dobrimi deli,je postal bližji Bogu in ljudem. Po srcu poet, v duši asket, vsem okrog sebe (in tekom stoletij še mnogim drugim) pa brat! Nagovarja nas s svojo iskrenostjo, preprostostjo, ponižnostjo, dobroto, Bogu vdanostjo, z iskreno in gorečo ljubeznijo do Boga, bližnjega, predvsem do ubogih vseh vrst…in do Stvarstva.
  Prav takšnega kot je bil, čeprav ga mnogi tedaj pa tudi danes niso sprejeli in ne razumeli (kot tudi Jezusa ne!), prav takšnega ga je izvolil in izbral Gospod, da postane graditelj in podporni steber Cerkve!
  Danes njegovo misijo nadaljujejo mnogi bratje in sestre po vsem svetu. Neizmerno hvaležni smo zanje, za ta velik Božji dar!
  Sveti Frančišek se je daroval kot seme in kot žitni klas…Ljubezen se daruje sceloma, vsa, v popolnosti, tudi, ko ji srce prebode trnje in krvavi, nosi v sebi veselje daritve za ljubljenega. Da se v resnici izkaže, mora Ljubljenemu slediti tudi na križ in pod križ.
  Preden je sveti Frančišek za večno odšel v Božje naročje, je zmogel celo na smrt bolan, telesno povsem izmučen in trpeč ohraniti veselo in pogumno srce, to pa je zmoglo zapeti še pesem hvaležnosti Bogu!
  Odšel je s pesmijo in blagoslovom na ustnicah…in takšen prihaja tudi k nam, Frančišek Asiški, naš brat in učitelj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.