PONEDELJEK, 27. TEDNA MED LETOM

Gal 1,6-12

Koga si namreč skušam dobiti na svojo stran, ljudi ali Boga?
Si mar prizadevam, da bi ugajal ljudem?
Ko bi še hotel ugajati ljudem, ne bi bil Kristusov služabnik.

Saj ne morem verjeti, kako sem se izneveril svojemu poslanstvu kristjana?! Kaj sploh hočem?
Kdo je moj Bog?
Ali sploh priznavam Boga?
Gospod, stoj mi ob strani in mi utrdi vero!

One comment on “PONEDELJEK, 27. TEDNA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Na svetu, med ljudmi, v življenju slehernika…, se nenehno bojujeta in izmenjujeta, če uporabim prispodobo: kot bi se menjala svetloba sonca in tema noči, tako se nenehno v ljudeh in v odnosih med njimi bojuje dobro z zlim in obratno!
  To je realnost, življenje je dejansko boj, borba za preživetje, boj za ohranjanje osnovnih vrednot,načel,nekega temeljnega življenjskega reda in smisla in cilja….
  In zakaj, če v sebi trdno ohranjam vero v Boga in temeljne vrednote kristjana, zakaj le, bi me konec koncev sploh skrbelo, komu ugajam in komu morda ne?
  Zakaj bi me sploh prizadelo mnenje nekih hudobnežev, ki hočejo omajati, izkrivljati, ovreči to kar je morda meni drago, dragoceno in sveto…? Ker pa je življenje boj, je vendar prav, da jasno zavzamem svoja stališča in jih tudi branim. Moja dolžnost tukaj ni vzdihovanje,objokovanje, tarnanje in obžalovanje, še manj kako zanikanje ali skrivanje svoje glave v pesek, temveč racionalno premišljen boj za resnico, pravico in vrednote! Za vse to, za kar kot kristjan razločujem, da je prav in dobro-pravila so že postavljena, merila so jasna- Božje zapovedi!
  Mnogo pomembneje od tega kaj in kako mene in ostalo vidijo in presojako drugi, je to, kaj in predvsem koga jaz nosim v srcu, v svojem notranjem oltarju vrednot…Je to Bog? Je res življenje po njegovih zapovedih in vrednotah, ki mi jih narekuje božja beseda najvišji in najdragocenejši normativ zame?
  In zares pomembno je le to, kdo in kakšen sem v božjem ogledalu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.