SREDA 28. TEDNA MED LETOM

Lk 10,2-3

“Prosíte torej Gospoda žetve,
naj pošlje delavce na svojo žetev.
Pojdite! Pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove.”

Vsak izmed nas je poklican, da oznanja veselo novico: Božje kraljestvo je med nami, Jezus Kristus je naše kraljestvo. Če bomo zvesto hodili za njim bomo prave priče njegovega veselja in njegovega življenja.

En odziv na “SREDA 28. TEDNA MED LETOM”

 1. Zakaj takšna prispodoba? Da nas pošilja kakor jagnjeta med volkove? Kaj pravzaprav želiš od nas Jezus?
  Jezus dobro ve,da to, če ne tulim z volkovi, lahko pomeni družabni ali družbeni polom ali samomor…, Takrat “štrlim ven” in tvegam, da se neki volkovi ali podivjani psi spravijo name in me utegnejo raztrgati…Ali pa- če vseeno tvegam in se kot oseba in kot kristjan, kot Jezusov učenec izpostavim-se bo ob tem vsaj kdo zamislil…
  Dandanes je sicer nekam moderno štrleti ven, biti drugačen, se razglasiti za drugačnega…In če ne moreš sprejeti, kaj šele razumeti te “drugačnosti”, te hitro proglasijo za homofoba ali še za kaj hujšega…!

  Čemu torej tak strah (in iz tega izvirajoče nelagodje ali celo gnev in včasih medijski linč) do nas kristjanov? In čemu se torej kristjani bojimo izstopati, biti drugačni, pokazati, živeti bistvo svoje vere…?
  Morda zato, ker so nas starši učili bolj drže ponižnosti, kot prave ljubezni do sebe, ponosa in pokončne drže pred nasprotniki…Morda zaradi premnogega nasilja iz polpretekle zgodovine, strahov, ki so izvirali iz bratomorne vojne in raznoraznih “čistk”.

  Morda preprosto zato, da bi nas, nekako zakrite,neizpostavljene obvarovali pred najhujšim…
  Kajti zlo ima razpredene lovke…
  In zato pravi Jezus, naj ostanemo na preži, ker smo in ostajamo trn v peti in jagnjeta med volkovi….
  Naj bi nas tudi to na svoj način krepilo, utrjevalo in potrjevalo na pravi poti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.