ČETRTEK 28. TEDNA MED LETOM

Lk 11,49-51

“Zato je tudi rekla Božja Modrost: ›Poslala bom k njim preroke in apostole.
Nekatere izmed njih bodo umorili in preganjali,
da se bo od tega rodu terjala kri vseh prerokov,
ki je bila prelita od stvarjenja sveta:
od Abelove krvi do krvi Zaharija, ki je bil ubit med oltarjem in svetiščem.‹
Da, povem vam, od tega rodu se bo terjala.”

Ni druge povezave s Kristusom, kakor je ta, da je on za nas prelil svojo kri in nas s tem odrešil. To je njegova ljubezen. Ali smo hvaležni Gospodu, da smo njegovi ljubljeni otroci, ker smo bili odkupljeni s tako dragoceno darom?

One comment on “ČETRTEK 28. TEDNA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Če se še malce navežem na Jezusovo besedo, ko pravi, da nas pošilja kot jagnjeta med volkove… Jagnjeta so načeloma mirna, malce radovedne in raziskujoče živalice, a hodijo mirno,so miroljubne, nikomur ne želijo in ne storijo nič žalega, držijo pa se svoje črede…
  Naj torej hodimo v miru, prinašamo milino tega miru tudi drugim ljudem. Ne bojmo se stopati med oprezujočimi volkovi, saj je z nami in med nami naš Dobri Pastir…! On skrbno čuva vsako ovčico, pozna jo po imenu, zanjo bi daroval celo svoje življenje!
  On, naš Pastir je že daroval svoje življenje, a zgodil se je največji možni čudež- On ni umrl, On živi! On nas skrbno varuje, čuva svojo čredo in nas ljubi še naprej!
  V znamenju Njegove žive prisotnosti deluje v nas in preko nas Sveti Duh. Pošilja nam svoje nove učence na pot, spremljajo nas lepi in poučni zgledi svetnikov, kadarkoli lahko prejmemo svete zakramente, se v molitvi pogovarjamo z Njim, prebiramo Sveto pismo, Božjo besedo.

  Z Njim smo in On z nami in v nas vedno, kadar v mojem ali tvojem srcu zmaga ljubezen, dobrota, odpuščanje in mir!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.