ČETRTEK 28. TEDNA MED LETOM

Lk 11,49-51

“Zato je tudi rekla Božja Modrost: ›Poslala bom k njim preroke in apostole.
Nekatere izmed njih bodo umorili in preganjali,
da se bo od tega rodu terjala kri vseh prerokov,
ki je bila prelita od stvarjenja sveta:
od Abelove krvi do krvi Zaharija, ki je bil ubit med oltarjem in svetiščem.‹
Da, povem vam, od tega rodu se bo terjala.”

Ni druge povezave s Kristusom, kakor je ta, da je on za nas prelil svojo kri in nas s tem odrešil. To je njegova ljubezen. Ali smo hvaležni Gospodu, da smo njegovi ljubljeni otroci, ker smo bili odkupljeni s tako dragoceno darom?

En odziv na “ČETRTEK 28. TEDNA MED LETOM”

  1. Če se še malce navežem na Jezusovo besedo, ko pravi, da nas pošilja kot jagnjeta med volkove… Jagnjeta so načeloma mirna, malce radovedne in raziskujoče živalice, a hodijo mirno,so miroljubne, nikomur ne želijo in ne storijo nič žalega, držijo pa se svoje črede…
    Naj torej hodimo v miru, prinašamo milino tega miru tudi drugim ljudem. Ne bojmo se stopati med oprezujočimi volkovi, saj je z nami in med nami naš Dobri Pastir…! On skrbno čuva vsako ovčico, pozna jo po imenu, zanjo bi daroval celo svoje življenje!
    On, naš Pastir je že daroval svoje življenje, a zgodil se je največji možni čudež- On ni umrl, On živi! On nas skrbno varuje, čuva svojo čredo in nas ljubi še naprej!
    V znamenju Njegove žive prisotnosti deluje v nas in preko nas Sveti Duh. Pošilja nam svoje nove učence na pot, spremljajo nas lepi in poučni zgledi svetnikov, kadarkoli lahko prejmemo svete zakramente, se v molitvi pogovarjamo z Njim, prebiramo Sveto pismo, Božjo besedo.

    Z Njim smo in On z nami in v nas vedno, kadar v mojem ali tvojem srcu zmaga ljubezen, dobrota, odpuščanje in mir!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.