SREDA 29. TEDNA MED LETOM

Ef 3,2-12

Tako naj bi se zdaj po Cerkvi oznanila
vladarstvom in oblastem v nebesih
mnogovrstna Božja modrost,
in sicer po večnem načrtu,
ki ga je Bog izpeljal v Kristusu Jezusu, našem Gospodu.

Ti naši časi so kdaj, kot da ne peljejo nikamor. Kot da se svet podira. Kot da smo si ljudje res eden drugemu le pekel. Z Jezusom smemo verovati drugače! Z njim vidimo, kako zgodovina, skozi vse zanke, goljufije in preplete, vedno znova vodi Naprej. Če nesemo svoj križ za Jezusom, se pridružujemo krasnemu načrtu, ki je vgrajen v ta svet. Ljudje smo dediči veličastne obljube!

One comment on “SREDA 29. TEDNA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Svet se nam podira, ker ljudje več nimamo pravega občutka zase…, le kako bi ga potem lahko imeli za sočloveka? Včasih celo za bližnjega ne…Kdo se sploh še za koga kaj (po)trudi? Da bi komu kaj ustregel? Čedalje bolj redko in izjemoma…,žal.
  Ali pa res sploh kdaj pomislim na to, da sem lahko nekomu v pogubo? Da je bil zaradi mene za nekaj pomembnega prikrajšan…, da zaradi mene trpi in celo lahko doživlja pravi notranji pekel?
  Mi je mar za nekoga, ki išče stik z menoj, ker me morda potrebuje? Ali se raje obrnem proč, se naredim, da tega ne vidim, ne slišim…, ali pa se ga raje otresem in se bolj družim z onim, ki mi prinaša neke vrste korist?
  Na mnogo načinov si lahko vsak med nami izpraša svojo vest…Morda bi se morali, ali se bomo morali nekoč komu opravičiti, ga ali jo prositi za odpuščanje, priznati da nismo ravnali prav…, da smo ranili srce. Da smo kršili peto Božjo zapoved, kajti tudi besede…ali pa določeno vedenje, molk in ignoranca lahko ranijo in ubijajo….
  Ne čakajmo, da bo za to prepozno. Danes zame, jutri zate….pride Božja sodba.
  Kar ne želiš, da bi se tebi zgodilo, ne stori, ne delaj drugemu, nam pravi Jezus.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.