VSI SVETI

Raz 7,2-4.9-14

Amen.
Hvala in slava,
modrost in zahvala,
čast in oblast in moč
našemu Bogu na veke vekov.
Amen.

Edino Gospod je Bog. On je Najvišji, Vsemogočni, brez njega ne bi bilo nič kar je. Zato mu gre vsa slava, čast in zahvala.
Gospod, naj Te nikoli ne neham slaviti, častiti in se ti zahvaljevati za vse dobro, ki mi ga vedno znova podarjaš!

En odziv na “VSI SVETI”

 1. Besede iz Razodetja so ena od najlepših molitev sploh…Zvenijo kot mogočna, slovesna hvalnica in slavospev angelov, ki v presvetem spoštovanju zrejo v Božje obličje in se priklanjajo edini Postavi in absolutni Resnici…, prapočelu, Stvarniku in mogočnemu Vladarju vsega…AMEN! Tako je. Velik si in Najvišji, v Tvojih rokah je vse, prav vse!
  Danes,Gospod, se na poseben način spominjamo svoje krhkosti in minljivosti, prahu iz katerega smo nastali in v katerega se bomo povrnili…Spominjamo se tudi vseh svojih bližnjih in dragih, ki so, po naši veri, odšli nazaj k Tebi, v Tvoje naročje….Brez Tebe Gospod nismo nič!
  Ti pa nas v naši neizmerni majhnosti ljubiš, ustvaril si nas po svoji podobi, v človeški podobi, nam vdahnil dušo, daroval duha in se celo učlovečil, da bi nam dokazal svojo naklonjenost, bližino in ljubezen!
  Še več, temu “prahu zemlje” si z neumrljivo dušo daroval možnost večnega Življenja s Teboj-kakšna nedoumljiva skrivnost!
  Da bi mogli verovati in zaupati, si nam daroval še svojega Sina, ki nam je izkazal l(L)jubezen do konca…in Svetega Duha, ki hoče bivati z nami in v nas in se nenehno razodeva v Besedi in modrosti!
  Tvoji pričevalci so tudi mnogi svetniki in vsi sveti, ki so našli svoj smisel in dom pri Tebi.

  Zato Te danes SLAVIMO, Ti pojemo v ČAST in ZAHVALO, daroval si nam ž(Ž)ivljenje in vso lepoto svojega Stvarstva, da bi se lahko večno v ljubezni do vsega lepega in dobrega s Teboj in v Tebi veselili!

  Kajti, kot poje ena najlepših pesmi:
  “V nebesih Dom pripravljen je za nas, s svetimi,v Ljubezni Jagnjeta, v svetlobi Božji bo žarel obraz, …nebeški Jeruzalem! Svetilnik Jagnje tukaj nam bo in sonce skrilo bo svoj žar pred Njim! Za vedno noč premagana bo, Božji sijaj nas bo razsvetljeval…Prebival tu bo Bog med ljudmi, obrisal solze z njihovih oči, ne bo več žalosti, bolečin, saj stari svet za vselej bo minil, v nebesih Dom…Čas odrešenja med nami je, premoč in zmaga našega Boga. Zato v nebesih dvignite se, na veke Jezus je zakraljeval!”(Emmanuel)
  Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.