SOBOTA 32. TEDNA MED LETOM

Lk 18,7

Mar Bog ne bo pomagal do pravice svojim izvoljenim,
ki noč in dan vpijejo k njemu?
Bo mar odlašal?

Jezus, njegov sin, nam je predstavil Boga, kot svojega in našega očeta, usmiljenega, dobrotljivega, očeta, ki ljubi svoje otroke, ki jih nikoli ne zapusti tudi če se oni odvrnejo od njega. Sleherni dan nam daje vsega kar potrebujemo.
Ali si ga upamo prositi kadar kaj potrebujemo, smo v stiski, ali ne razumemo? Ali imamo vero,da bomo to tudi prejeli.

En odziv na “SOBOTA 32. TEDNA MED LETOM”

 1. Boga ne smemo presojati z ozkimi človeškimi merili in kriteriji…On je neskončno več kot to, kar si sploh zmoremo predstavljati v svojih mislih, željah in potrebah…
  Nikakor ni odvisen ali soodvisen od naših misli ali predstav o Njem ali od naših občutkov!
  Kar zares vemo o Njem, nam je zagotovil Jezus. O Njegovi prisotnosti in bližini nam govorijo tudi zapisi Svetega pisma, Njegove zapovedi, zgledi krščanskih svetnikov in apostolov…, vsakdanji odnos in zgled dobrote, usmiljenja, pravičnosti, ljubezni in srčnosti med ljudmi,….pa čudežna lepota Stvarstva in premnogo tega, kar nam je, kar nam, mi, je podarjeno!
  Bistveno zame in zate je, da se me je Bog, prav mene in Tebe osebno dotaknil…Se nama razodeva…, midva pa hočeva biti in ostati odprta za to.

  Gospod, danes Te prosim, pomagaj nam gojiti odnos vere in zaupanja do Tebe v naših srcih, v našem razumu in v naših spoznanjih! Naj Te ljubimo z odprtim srcem…, to pa vedno vključuje popolno zaupanje!
  Kot pravi znan izrek: “Ko je Bog na prvem mestu, je vse na pravem mestu…”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.