ČETRTEK 34. TEDNA MED LETOM

Mt 4,18-22

Ko je hodil ob Galilejskem jezeru, je zagledal dva brata:
Simona, ki se je imenoval Peter, in njegovega brata Andreja.
Metala sta mrežo v jezero; bila sta namreč ribiča. Rekel jima je:
“Hodíta za menoj in naredil vaju bom za ribiča ljudi.”
Takoj sta pustila mreže in šla za njim.

Božji klic, ko je Jezus povabil k sebi prve pomočnike, ki so bili ribiči, se je izkazal kot zelo uspešen. V tem vidim božji načrt, ki ga je potrebno samo izpeljati. Tudi če je človek še tako zakrknjen za Boga, je Oče zmožen, da odpre nekomu srce, ga navduši in pritegne k sebi. Takih primerov je na tisoče, najprej apostoli, potem pa pri mnogih svetnikih beremo, kako so se spreobrnili in stopili na pot za Kristusom. Vsi mi, ki smo bili poklicani, pa vas prosimo, da molite za stanovitnost poklicanih ter za nove duhovniške, redovniške in misijonske poklice.

En odziv na “ČETRTEK 34. TEDNA MED LETOM”

  1. Gospod, danes se Ti zahvaljujem za vse poklicane, ki so se Tvojemu klicu odzvali, da bi nadaljevali Tvoje delo…Vodi, usmerjaj in blagoslavljaj jih!

    Vsakogar med nami kličeš,da bi Ti odprl svoje srce, daroval košček sebe in svojega časa, ponudil in še pomnožil svoje talente, ki jih je prejel od Tebe…Želiš, da širimo Tvojo blagovest in z njo zaupanje Vate,…
    ljubezen, dobroto, vero in blagoslov med ljudmi. Gospod pomagaj nam, da Ti ostanemo zvesti tako v dobrem,kot tudi skozi preizkušnje, ječe in temine življenja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.