2. ADVENTNA NEDELJA

Bar 5,1-9

Vstani, Jeruzalem, in se postavi na višino,
in ozri se proti vzhodu:
glej, tvoji otroci, od sončnega zahoda do vzhoda
so zbrani na besedo Svetega
in se veselijo, ker se jih je spomnil Bog.

O ko bi se zavedali kako zelo Bog ljubi ljudi. Kako nas nosi v svojih dlaneh, kako na s nežno zaziba v spanje in nas pokrije in poljubi ko ležemo spat. Kako se veseli naših uspehov in kako je žalosten skupaj z nami. Bog ni gora brezčutnega mrzlega kamenja, s katerimi smo ga hoteli upodobiti, tudi ne tisoče lepih slikarij, ki ga prikazujejo kot starčka z brado. Je živ, in je sposoben sočustvovanja, in pa strašne bližine, prisrčnega odnosa s človekom. Zakaj mu nočemo dovoliti, da bi bil, to kar je, in si zmišljujemo zanj vse mogoče in nemogoče prepovedi in zapovedi.

En odziv na “2. ADVENTNA NEDELJA”

  1. Pripravimo srca in duše v tem milostnem Adventnem času, da bo Gospod lahko našel svoj prostor, svoj dom v nas…
    Prihaja k slehernemu izmed nas,da bi nas obdaroval z blagoslovom in upanjem,… rad bi ozdravil vse to kar je zgrešeno, izgubljeno, bolno in grešno, zacelil naše rane, uredil naše zmote in zmešnjave….Vstopiti želi v ranjenost in hlev bolečih in nerazrešenih stisk in medosebnih odnosov, morda zamer in odtujenosti od Božjega…Prinaša našim dušam čistino,jasnejši pogled in novo veselje, čistost in mir! Kjer je bila doslej tema, hlad in mraz…, naj sedaj posije žarek Njegove l(L)jubezni, naj nas razsvetli od znotraj in nam znova ogreje srca!

    Gospod prihaja, z vso nežnostjo in milino, z razumevanjem, odpuščanjem in dobrotljivim usmiljenjem,… odprimo se mu, dovolimo, da vstopi v naše stiske…in nas napolni z Novim življenjem, z novim upanjem, blagoslovom, mirom, veseljem in Lučjo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.