SREDA 2. ADVENTNEGA TEDNA

Mt 11,29

Vzemite nase moj jarem in učite se od mene,
ker sem krotak in v srcu ponižen,
in našli boste počitek svojim dušam.

Zaradi mnogih reči izgubljamo mir srca in se razburjamo. Stvari nam ne gredo, kot smo jih načrtovali, dogodki nas prehitevajo, največkrat pa za svoj notranji nemir dolžimo ljudi okoli sebe. Jezus nam daje kratko in učinkovito navodilo: Učite se od mene, pa boste našli počitek – mir svojim dušam. Kadarkoli dopustimo, da nam kar koli vzame notranji mir, dokazujemo, da v Jezusovi šoli nismo opravili tega izpita.

En odziv na “SREDA 2. ADVENTNEGA TEDNA”

  1. Pravzaprav skoraj vse življenje polagamo raznorazne izpite v šoli življenja. Zdaj izdelujemo, napredujemo, drugič spet padamo, kdaj tudi nazadujemo ali pa na trenutke obtičimo…, življenje pa gre preprosto in neodvisno naprej, medtem ko zorimo in dozorevamo v tem življenju, obenem pa tudi za večnost.
    Kako magično zveneče besede:”najti počitek svojim dušam”…Le kdo od nas, v tem norem ritmu hitenja skozi življenje, to še zares zna in zmore…? Se znamo v resnici ustaviti, ali pa se ustavimo le zato, da spet nekaj novega načrtujemo…Stalno neki termini, roki, dolžnosti, naloge, celo prisilni cilji…Mnogi ljudje poskušajo nekako “odklopiti” skozi različne vrste in oblike zasvojenosti, drugi se zatekajo k različnim miselnim in duhovnim “gurujem” in voditeljem, iščejo poti do modrosti, uspeha, pozitivne samopodobe, sreče, dobrih “energij”…A kaj je vse to kaj drugega kot iskanje temeljnega smisla in Cilja v tem življenju? Včasih tudi iskanje izgubljenega sebe…
    Ali pa ne nazadnje iskanje presežnega,…. iskanje Boga?
    Kajti le en sam je, ki zna in more dati vse odgovore,… odgovore na vsa vprašanja! Tudi odgovore na tisto temeljno vprašanje: kdo sem, odkod, čemu, zakaj, kam…
    On zna in zmore umiriti srce. V Njegovih rokah smo varni, sprejeti in ljubljeni. Učimo se od Njega kako prehoditi to pot, ki nam je dana, “camino” svojega življenja….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.