19. DECEMBER, TRETJI DAN BOŽIČNE OSEMDNEVNICE

Ps 71,5-6

Zakaj ti si moje upanje, o Gospod,
moje zaupanje, GOSPOD, od moje mladosti.
Nate sem se opiral od materinega telesa,
od naročja moje matere si moj varuh,
tebi velja moja hvalnica za vedno.

O Bog, ti si ta korenina Jesejeva, ki daješ življenje svojem ljudstvu, tako kot korenina daje življenje drevesu. Zato si ti moje upanje in se nate lahko opiram.
Gospod, vekomaj te bom hvalil. Pridi Gospod in nikar več ne odlašaj.

En odziv na “19. DECEMBER, TRETJI DAN BOŽIČNE OSEMDNEVNICE”

  1. V temo in bedo, v zmešnjavo in bolečino, v stiske vsakršnih vrst…,v slehernikovo srce hoče posijati l(L)uč! Ne zato, da bi še bolj izpostavila in poudarila vse prej omenjeno, pač pa da bi prinesla svetlobo upanja, da bi ogrela to slabotno človeško srce, da bi pregnala nemir, razbila led nezaupanja, mržnje, sovraštva in oklep ranjenosti in bolečine!
    Ta Luč je svetlejša in močnejša od vseh drugih! Prinaša jo Bog, v podobi krhkosti, nežnosti in miline…, da bi se ne prestrašili in da bi nam bil bliže…se rojeva v podobi Novorojenega otroka. Morda tudi zato, da bi se vsak od nas spomnil začetka svojega življenja, svojega izvora, svojih korenin, svoje nežnosti in nebogljenosti, ljubezni in skrbne nege svojih staršev brez katere ne bi preživeli in zrasli…Bog je naš Oče, Mati, hoče nam dati vse…, daruje nam samega sebe, da ne bi v sebi umrli, ampak večno živeli…V svetlobi, miru in l(L)jubezni!
    Sprejmimo to Luč, verujmo, zaupajmo, odprimo srca, veselimo se!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.