24. DECEMBER, OSMI DAN BOŽIČNE OSEMDNEVNICE

Lk 1,67-79

Hvaljen Gospod, Bog Izraelov,
ki se je ozrl na svoje ljudstvo
in mu pripravil odrešenje:
dvignil nam je rog zveličanja
in hiši svojega služabnika Davida,
kakor je govoril po ustih svojih svetih prerokov iz davnih vekov:
da nas bo rešil naših sovražnikov
in iz rok vseh, kateri nas črtijo,
da skaže usmiljenje našim očetom
ter se spomni svoje svete zaveze.

Kakor je Zaharija hvalil Izraelovega Boga tako ga hvalimo tudi mi, saj je On naš oče, ki nas ljubi in pričakuje, da mu ljubezen vračamo. Oče nam je po Mariji dal svojega edinorojenega Sina zato res ne vemo kako naj se mu dovolj zahvalimo z njegovo ljubezen. Na našem jeziku in v srcih naj ostane hvalnica, ki nas bo vedno znova dvigala in nam dajala moč v trenutkih, ko bo težko. Hvala Ti Oče, ker se kljub naši slabosti vedno znova oziraš na nas.

En odziv na “24. DECEMBER, OSMI DAN BOŽIČNE OSEMDNEVNICE”

  1. Težko bi bilo verovati v Boga, ki ne bi bil utelešena Ljubezen! Ki bi bil le nek pravičen in obenem hladen razsodnik, nek razumar…Pred katerim bi le trepetali in čakali na neko kazen…Kar nas v Novi zavezi najbolj nagovori, je ravno ta človeštvu bližja komponenta, ko Bog sestopi iz Neba, da bi se popolnoma, naklonjeno in ljubeče, otipljivo približal človeku. V podobi svojega Sina. Ta pa se ne rodi na knežji prestol pač pa v simbolno štalico, revno in bogato obenem! Napolnjeno le s preprostostjo, uboštvom in svetlobo zvezd, angelskih spevov in odprtih src preprostih pastirjev, ki so imeli privilegij prvi uzreti Novorojenega, učlovečenega Boga, ki pa je čista Ljubezen!

    Slava Bogu na višavah in na Zemlji mir ljudem…!

    Odprimo naša srca, naj vstopi vanje naš Bog s svojo svetlobo in milostjo, naj prežene vso temino in stiske duha in srca!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.