10. JANUAR

1 Jn 5,4

Zakaj, vse, kar je rojeno iz Boga,
premaga svet.
In to je zmaga, ki premaga svet:
naša vera.

Zares, to niso le prazne besede. Če pogledamo v zgodovino, vidimo, da so svet spreobračali ljudje, ki so v svojem srcu nosili Boga, kot npr. sv. Frančišek Asiški. Sovraštva in terorizma se ne da izkoreniniti z vojaškimi akcijami in poboji nasilnežev. Le ljubezen in vera v Boga Odrešenika premaga svet.

En odziv na “10. JANUAR”

  1. Delati dobro…,ko bi najraje vzel pravico v svoje roke, izbirati mir, ko bi stresel iz kože hudobneže, odpustiti, ko bi rad prosil Boga, naj strogo kaznuje krivičneže ali tistega, ki mi je storil nekaj slabega ali celo hudega….Še mnogo tovrstnih izbir je vsak dan znova pred menoj. Lahko v sebi gojim, negujem svojo nesrečo in žalost, lahko se jezim nase in na ves svet,lahko izbiram metode maščevanja…, druga možnost pa je, da izberem pot ljubezni, usmiljenja in odpuščanja, ki zmore kljub slabemu poiskati nekaj dobrega, usmeriti svoj pogled naprej, začeti znova, z mirnim srcem, očiščenim vseh slabih misli, krivic in zamer.
    Prepustimo torej Bogu. Zaupajmo vanj in Njemu, ki je pravičen,obenem pa ljubeč in usmiljen…Spomnimo se na to, kolikokrat je odpustil že tudi meni, tebi… On ve vse, On bo storil kar je potrebno in dobro.Nekoč bo zagotovo zmagalo dobro, zavladala bo Resnica, pravičnost, ljubezen in mir, zavladal bo Bog in sile teme bodo dokončno strte. Pripravimo duše in srca za to! Vsak dan, vsak trenutek znova je lahko zate in zame nov začetek, ne spreglejmo tega.Kajti Bog sam je tisti, ki mi daruje to možnost dokler živim….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.