11. JANUAR

Lk 5,12-16

“V njihovi shodnici pa je bil prav tedaj človek z nečistim duhom
in je zavpil: ‘Kaj imamo s teboj, Jezus Nazarečan?
Si nas prišel pokončat? Vem, kdo si: Sveti Božji.’
Jezus pa mu je zapovedal: ‘Umolkni in pojdi iz njega!'”

Hudobni duh hoče tudi nas obsesti od hudega, da bi nas onesposobil delati to, kar Bog hoče. Zato še bolj potrebujemo Jezusovo pomoč in moč, da premagamo zalezovanja hudega duha in da ne nasedemo.
Daj moči, kreposti prave, da premagamo skušnjave. Pridi, pridi, Sveti Duh!

En odziv na “11. JANUAR”

  1. Skušnjave nas premagujejo in premagajo le, če to dopustimo. Če postanemo ujetniki svoje neodločnosti in nesposobnosti postavljati stvari na pravo mesto. Če se v resnici tudi ne upamo soočiti s samim seboj in popuščamo…Skušnjave si pravzaprav prikličem sam s svojo ne-zgrajenostjo…in nizko stopnjo samozavesti, morda slabšo samopodobo, s poskusi nekega lažnega samodokazovanja in zadostitve nekaterih svojih odloženih ali nezadovoljenih potreb…Res ne moremo vedno iskati krivca zunaj sebi in vse kar gre narobe naložiti ali naprtiti nekim hudobcem ali hudiču!
    Prevzeti je treba samo-odgovornost in nadzor nad “spornim” dogajanjem, neke vrste opolnomočenje in samokontrolo, ki ju rodi dobra skrb zase…Že dvoleten otrok ve, da ga ni “udarila miza”, temveč se je udaril (sam), ko se je zagnal vanjo.
    Sveti Duh, podari nam svojih svetih darov in sadov, da bomo skozi življenje zmogli in znali razločevati…in se vedno znova v vsakodnevnih izbirah odločati za dobro… in izbrati boljše, bolj prave izbire na poti življenja!
    Hvala Ti Gospod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.