4. NEDELJA MED LETOM

1 Kor 13,8-10

Ljubezen nikoli ne mine.
Preroštva bodo ponehala.
Jeziki bodo umolknili,
spoznanje bo prešlo,
kajti nepopolno spoznavamo
in nepopolno prerokujemo.
Ko pa pride popolno,
bo nepopolno prenehalo.

Kako dolgo se bom še opiral na stvari, ki so minljive in spremenljive?
Mar bom res šele na smrtni postelji doumel, da v življenju štejejo le tista dejanja, ki so storjena iz ljubezni in za Ljubezen?

En odziv na “4. NEDELJA MED LETOM”

 1. Samo ljubezen daje življenju tisti pravi smisel…
  Samo ona je pravi motiv, daje moč za življenje, v nas poraja izvirnost, ustvarjalnost, nove zagone energije…, z njo in zaradi nje lahko živimo polno, srečno, smiselno, izpolnjeno. V sozvočju s seboj in z Bogom, Njegov dar je in odsev Njegovega obličja. Kdor jo zatre in potepta njen klic v sebi, kdor ji obrne hrbet, ta nikoli ne bo zares srečen in izpolnjen…Ta je zatajil sebe in edini pravi smisel svojega življenja.Obenem pa lahko onesreči mnoge ljudi ob sebi… Kljub obilici dela in truda, ki ga je opravil skozi življenje, bo nekoč umrl sam in zapuščen, neizpolnjen in pred Ljubeznijo obstal siromašen in praznih rok…Ko bo obrnil pogled nazaj, v svoje življenje, bo ugotovil, da ga je ljubezen iskala in nagovarjala večkrat skozi življenje, on sam pa je ni prepoznal, obračal ji je hrbet, zavrnil jo je, zaradi svoje nezrelosti ali neumnosti, ali se je morda zaradi nekih “višjih ciljev” ogradil od nje….Morda je komu s tem tudi strl srce.
  Naj ne postane ali ne ostane to tvoja ali moja zgodba, moj brat…
  Kajti Bog sam pravi, da je Ljubezen, tista čista in brezpogojna ljubezen Njegova prva, temeljna in najvrednejša zapoved. Za njo in zaradi nje smo ustvarjeni. On sam je Ljubezen, iz Njega samega izvira.
  Ne zgrešiva torej in ne izgubiva…, ne pozabiva na bistveno v svojem življenju!
  Kajti vse ostalo…bo nekoč prešlo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.