PONEDELJEK 6. TEDNA MED LETOM

Mr 8,11-13

Tedaj so prišli farizeji in začeli razpravljati z njim;
preizkušali so ga s tem,
da so od njega zahtevali znamenje z neba.

Ljudje velikokrat zahtevajo od nas preverljiva znamenja za obstoj Boga. S tem nas ne malo kdaj spravijo v zadrego. Težko je dokazovati srcem, ki so se že odločila, da Boga ni. Lahko jim prinesemo tisoč in en dokaz, če ne bodo videli svoje enkratnosti in veličine svojega bližnjega, so besede zaman.
Zato jim tudi Jezus ni želel dati znamenja.

En odziv na “PONEDELJEK 6. TEDNA MED LETOM”

 1. Znamenja, znamenja, znamenja….Ah, nekaterim ni nikoli dovolj znamenj in dokazov. Morda zato, ker težko verjamejo celo svojim očem,svojim ušesom,svojim srcem in mislim, torej sami sebi, le kako bi potem verjeli, verovali drugim pričam.
  Da, marsikaj dobrega pa tudi manj dobro…izvira iz globin človeškega srca, iz globine ali plitvine, tudi površnosti ali pavšalnosti človekovega lastnega prepričanja.
  Premnogokrat si meje, omejitve, omejenosti, zapore, ovire, nalagamo in krojimo sami, s svojo lastno duhovno slepoto in gluhoto ali nedostopnostjo…
  Ko se zapiram sam vase in postavljam zidove pred ljudmi, celo pred Bogom…, zaman pričakujem tisti čudež “odrešenja”!
  Ko moje srce ni odprto za čudeže življenja, potem zaman čakam na tisti “veliki pok”….Kajti resnična sprememba in premik, tisti čudež, na katerega čakam in se zaradi njega, da bi ga našel, oziram naokrog…,se mora zgoditi najprej v meni samem!
  Bog mora najti svoj prostor najprej znotraj mene samega, potem šele se bo vse spremenilo…in zares se bodo dogajali majhni in veliki čudeži!
  Dovoliti (si) moram, da se me dotakne. Odločiti se moram za premik, za korak naprej, za rast, za ljubezen…
  Ker vse to že obstaja. Prav tukaj in zdaj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.