SREDA 7. TEDNA MED LETOM

Mr 9,38-40

Kdor ni proti nam, je za nas.

Ne gre samo za toleranco, meščansko krepost, ki pa je v religioznem svetu, vedno skušanim s fanatizmom, premalo spoštovana. To je oznanilo svobode božjih otrok, ki dobro ve, kdo je povezan z Gospodom. Ta ne vidi v drugih sovražnikov ali nasprotnikov, proti katerim se je treba boriti, ampaka brate, ki jih je treba ljubiti.
Ta izjava je potrjena z drugo Jezusovo: Kdor ni z menoj, je proti meni. Dejansko je odrešenje v tem, da smo “z njim” Gospodom in ne z nami ubogimi ljudmi.

En odziv na “SREDA 7. TEDNA MED LETOM”

  1. Človek ne more biti na pol veren, le na pol priznavati obstoj Boga…Veruje, ali pa ne veruje. Lahko pa je seveda le mlačen, morda nedeljski kristjan, ali kristjan takorekoč po potrebi, ob neki priložnosti, papirnat kristjan…
    Pa ni tako zelo pomemben zunanji izraz, ali se “deklariram” za kristjana, ni pomembno kolikokrat me vidijo v cerkvi, čeprav s tem lahko dajem tudi zgled ali nezgled…Mnogo bolj pomembna je moja notranjost, moj oseben odnos, pristnost moje vezi, povezanosti z Bogom, ki jo izkazujem tudi navzven s svojimi praktičnimi dejanji. Z življenjem po veri, po evangelijskih vrednotah, kot verna priča in pričevalec. Moja dela, vse moje življenje, moje srce naj spregovori o Bogu in oznanja Njegovo dobroto, usmiljenje, modrost, pravičnost, moč, lepoto…To v resnici pomeni “biti z njim”.Živeti odnos, ki me nikakor ne more pustiti hladnega ali mlačnega…!
    Če imam takšen odnos do Boga, potem se sam od sebe izpričuje tudi v odnosih z ljudmi. Njih Jezus poimenuje z “bližnjimi”, torej naj ne ostanem “umaknjen”, distanciran,hladen v odnosu do njih….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.