VELIKI SOBOTA

Mr 16,2-7

Prvi dan tedna so šle h grobu navsezgodaj, ko je sonce vzšlo. Med seboj so govorile: »Kdo nam bo odvalil kamen od vhoda v grob?« Ko pa so se ozrle tja, so videle, da je kamen odvaljen; in bil je zelo velik. Stopile so v grob in zagledale mladeniča, ki je sedel na desni strani, ogrnjen z belim oblačilom, in so se zelo začudile. On pa jim je rekel: »Ne čudite se! Jezusa iščete, Nazarečana, križanega. Bil je obujen. Ni ga tukaj. Poglejte kraj, kamor so ga položili. Toda pojdite in povejte njegovim učencem in Petru: ›Pred vami pojde v Galilejo; tam ga boste videli, kakor vam je rekel.‹«

Bogoslužje velikega tedna je najlepše in najbogatejše od vsega bogoslužja cerkvenega leta in obredi velike sobote so najdragocenejši biser bogoslužja tega tedna. Na veliko soboto blagoslavljamo ogenj in jedila, kot vrhunec pa je vigilija – bedenje, v katerem se spominjamo našega vstajenja od greha, ki je duhovna smrt. Jezus je vstal, On živi! Mi moramo iskati Jezusa, da ga lahko posredujemo in oznanjamo tudi drugim.
Želim vam, da bi lepo praznovali vstajenjske praznike. Naj v vaših srcih ves čas poje zmagoslavni vzklik: ALELUJA! Kristus je vstal!!!

En odziv na “VELIKI SOBOTA”

 1. Na tej točki obstoji ali pade naša vera …
  Ali veruješ v vstajenje in večno življenje, ali pa ne …
  Mnogi sicer verjamejo, da si živel, toda …

  Gospod, danes Te prosim za vse, ki dvomijo, za vse, ki ne morejo sprejeti tega dejstva, da si na križu umrl, bil položen v grob, a tretjega dne VSTAL od smrti, ker si Bog in človek, ker si naš Odrešenik, ki nas neizmerno ljubiš in živiš!!!
  Da vse, kar se je dogajalo pred dobrimi dvatisoč leti ni le zgodba o nekem preroku, temveč zgodba Resnice o utelešenem živem Bogu!

  Le koliko čudežev bi moral še storiti, da bi neverni mogli verovati Vate?!!
  Danes Te prosim za vse dvomljivce, za vse neverne, za vse, ki ti obračajo hrbet, za vse, ki preganjajo Tebi zveste ,,,
  Vstopi v vse grobove človeške nemoči, vseh dvomov in grehov … in odvali kamne in skale, ki preprečujejo, da bi se naše duše dvignile k Tebi z upanjem in vero v večno Življenje!
  Nikoli ne prenehaj delati čudežev vere, upanja in ljubezni, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.