SV. JOŽEF, DELAVEC

Mt 13,54-58

Tisti čas je prišel Jezus v svoj kraj in je ljudi učil v njih shodnici, da so strmeli in govorili: »Od kod ima ta to modrost in te moči? Ali ni to tesarjev sin? Ali ni njegova mati Marija? In njegovi bratje, ali niso Jakob in Jožef in Simon in Juda? In njegove sestre, ali niso vse pri nas? Od kod ima vendar vse to?« In spotikali so se nad njim.

Kako veliko dela imamo z različnimi predsodki in etiketiranjem ljudi: od kod so, kaj delajo, kako …
Gospod, pomaja mi, da bom znal sprejemati, kot je sprejemal Jožef, da bo delal z vsem srcem in z vso močjo.

En odziv na “SV. JOŽEF, DELAVEC”

 1. Gospod, tudi nas v vsakdanjem življenju mnogokrat ovira kamenje spotike …Tako takrat, ko nas motijo lastnosti in nepopolnosti drugih ljudi, kot tudi takrat, ko smo sami žrtve nekih sklepanj in napačnih, zmotnih ter krivičnih presoj.
  Vse to lahko zelo boli in zadaja kdaj tudi trajne rane. Tako nam kot drugim.
  Mnogokrat tudi zaman izgubljamo čas, energijo in živce s trudom, da bi dokazali resnico.Da bi spravili stvari na pravo pot, v prave tirnice …
  Včasih se to zdi nemogoče in utopično.
  Gospod, pomagaj nam, da bi se znali in zmogli bolj osredotočati na bistveno, na svoje delo, na svojo temeljno poklicanost in poslanstvo. Naj kljub oviram ne nasedamo bremenom, ki jih nalagajo slabi in krivični odnosi, temveč jih dobrohotno in dobrovoljno presežemo in se osredotočimo na bistveno!
  Sveti Jožef je mogočen pripošnjik! Prosimo danes naj nam pomaga v svojem zgledu in po svoji priprošnji, da bomo zmogli vedno znova preseči ovire in z zaupanjem izpolnjevati Božjo voljo! Da ne bomo nasedali misli, da lahko sami urejamo in “spravimo v red” vse …. pač pa le z Božjo pomočjo in ponižnim zgledom velikega svetnika. Naj prepustimo razsodbe Tebi, sami pa storimo le kar pač lahko in sami pri sebi.
  Pomagaj nam odpirati prave poglede in vpoglede v to …Hvala Ti, Gospod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.