4. VELIKONOČNA NEDELJA

Ps 100,1-2

Vzklikajte Gospodu vsi prebivalci zemlje,
Služite Gospodu z veseljem,
pridite predenj z vriskanjem!

Še vedno odmeva v nas vzklik velikonočnega jutra: Aleluja, aleluja,vzklik veselja, ki je močnejši od vzklika velikega petka: “Eli, Eli, lema sabahtani”, to je: “Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil?” Prav zaradi Kristusove smrti in vstajenja, odrešenja, sije zarja velikonočnega jutra na naše velike petke, križeve pote, solzno dolino. Zato z veseljem služimo Gospodu, saj smo veseli in odrešeni kristjani in tako najbolj prepričljivi in zgovorni. Ali ni veselje nalezljivo?

En odziv na “4. VELIKONOČNA NEDELJA”

  1. Res je, veselje je res nalezljivo …in tudi ena najboljših reči, ki si jih medsebojno lahko izmenjamo ☺!
    Veselje ima tudi izjemno pričevalno moč v zvezi s tem, ko ga izpričujemo in ga v nekem optimizmu želimo ohranjati tudi v preizkušnjah,… ker smo kristjani! Ker znamo poiskati in najti vedno svež razlog za veselje in upanje!
    Vera nam daje upanje in moč, ki zmoreta pregnati vse strahove. Ljubezen do življenja, do Boga in do bližnjega pa je naše vodilo, ki nas osrečuje, ko se trudimo živeti v dobrem, v skladu z Božjo voljo in postavo, v miru s seboj, bližnjimi in Bogom.
    Največ lahko prejmemo ravno v Bogu in po Njemu.
    Gospod je naš pastir, ki nas ljubeče, skrbno in nežno vodi preko mnogih ovir! Upajmo torej, prosimo za dar vere in prisluhnimo glasu srca …, veselimo se, kajti mnoge razloge imamo za to!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.